αφιέρωμα:retrofuture
Ένα μεταλλαγμένο μουσικό όργανο
O Dennis P Paul, interaction designer και καθηγητής στη σχολή Καλών Τεχνών της Βρέμης έχει εφεύρει ένα παράξενο μουσικό όργανο. Τον ρωτήσαμε και ακόμα προσπαθούμε να καταλάβουμε όσα μας είπε.   

Ough! print, τεύχος 0
Το πρώτο πιλοτικό τεύχος του Ough! για ανάγνωση σε pdf.

Οι αληθινές «ρέπλικες» του Hiroshi Ishiguro
O Hiroshi Ishiguro έφτιαξε τον δίδυμο αδερφό που δεν είχε ποτέ. Μόνο που είναι geminoid.  

Philips Pavilion: μια ιδιοφυής σύλληψη κι η αρχή μιας νέας εποχής
Οι παραβολικές καμπύλες του Ιάννη Ξενάκη και οι ήχοι από τα αναμμένα κάρβουνα ήταν η αρχή μιας μοναδικής φουτουριστικής κατασκευής που προκαλεί δέος ακόμα και σήμερα.  

The future was round
Οι Έλληνες εκπρόσωποι του μοντερνισμού είχαν ένα όραμα για μια καλύτερη Ελλάδα –μια Ελλάδα με καμπύλες. Οι φουτουριστικές κατασκευές του Ζενέτου, του Ξάστερου και του Δεσποτίδη στα ’60s και στα ’70s ήταν πολύ μπροστά από την εποχή τους, τόσο μπροστά που ελάχιστοι πήραν είδηση ότι το μέλλον είχε ήδη σχεδιαστεί στην Ελλάδα...  

Lunar Miasma: Αναλογικές τελετουργίες
Από το doom metal μέχρι το kraut ο Lunar Miasma έχει μία μεγάλη διαδρομή με κυκλοφορίες και ζωντανές εμφανίσεις. Και αυτή είναι μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του.   

Richard Stallman: η συνέχεια
Tο δεύτερο μέρος της συνέντευξης με πληροφορίες για το ελεύθερο λογισμικό.

Blade Runner: 30 χρόνια μετά, η ιστορία ενός σάουντρακ που δεν θα γεράσει ποτέ
Το χρονικό της ηχογράφησης και της κυκλοφορίας της μουσικής του Blade Runner. Ή αλλιώς, όταν ο Vangelis μεγαλούργησε [για άλλη μια φορά]. 

Frédéric Chaubin: Κοσμικές Κομμουνιστικές Κατασκευές
O Frédéric Chaubin εξηγεί στο Ough! πώς απόκτησε μια σχεδόν εμμονική σχέση με μια σειρά από πανέμορφες και ακατανόητες κατασκευές της πρώην Σοβιετικής ένωσης και τι αντιπροσώπευαν για το καθεστώς πριν καταρρεύσει για πάντα.

James Leyland Kirby: Το νόημα είναι να ζεις την πραγματική ζωή
Ο James Leyland Kirby είναι ένας πολύ ιδιαίτερος καλλιτέχνης. Η μουσική του είναι ιδιοσυγκρασιακή, με ήχους από στοιχειωμένα ballroom, πέρα από χρόνο και κατηγορίες. Κι αυτή είναι μία συνέντευξή του για το Ough! με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.  


  Σελ. 1 από 3 Επόμ. >>

back to main