Καλαμάκι ο Έλβις: Σουβλάκι και μπριγιαντίνη στον Κεραμεικό
Γεωργία Παπαστάμου

Στο χώρο ενός παλιού χασάπικου, στη γωνία Πλαταιών και Λεωνίδου, ο Elvis Presley ζει και αντί για burger πλακώνεται στα καλαμάκια.

Φωτο: Thodoris Markou.

Στο καινούριο σουβλατζίδικο του Μεταξουργείου εκτός από την τζαμαρία που γράφει Έλβις με ελληνικούς χαρακτήρες (πράγμα που από μόνο του προξενεί απόλαυση), άλλο ένα στοιχείο σου λέει ότι τα πράγματα θα πάνε καλά: το μενού. Όλες και όλες τρείς γραμμές σε έναν μαυροπίνακα. Το κατάστημα σερβίρει καλαμάκι χοιρινό και κοτόπουλο, κεμπάπ και λουκάνικο (και αυτά πάντα σε καλάμι). Η ευοίωνη αυτή απλότητα επιβεβαιώνεται αργότερα όταν τρως το ζουμερό και χορταστικό καλαμάκι. Από δίπλα πατάτες και πιτούλα, το πολύ.

Θα ήταν αρκετά ρομαντικό αν οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού ήταν δύο τρελοί φαν του Elvis. Στην πραγματικότητα πρόκειται για τα δύο παιδιά από τη Κρήτη που έχουν και το «Κεραμείο», δύο στενά παραπάνω. Η επιλογή του ονόματος κρύβει την εξής ιστορία: το πρώην χασάπικο, είναι και πρώην χώρος γυρισμάτων της σειράς «Μίλα μου βρώμικα». Ένας από τους πρωταγωνιστές είχε κρεοπωλείο, το κρεοπωλείο το λέγανε Έλβις, τέλος ιστορίας.

Ο βασιλιάς κάνει πάντως αρκετά αισθητή την παρουσία του στον χώρο, ζωγραφισμένος πάνω στο μεγάλο ψυγείο στο βάθος του καταστήματος. Στο εσωτερικό του ψυγείο θα βρεις αναψυκτικά Γεράνι από την Κρήτη (Μπυράλ, γκαζόζα και σόδα) και ρακή για να πεις το Suspicious Mind σε μορφή μαντινάδας.

Πλαταιών 29 και Λεωνίδου, Κεραμεικός, 210 34 55 836.     
Ανοιχτό από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 3:00 το πρωί, Παρασκευή και Σάββατο μέχρι τις 5:00.

 back to main