Ζωα και φυτά και άλλα πράγματα 3
Στέλιος Παπαγρηγορίου

 Ο πίθηκος που ήθελε να είναι μπανάνα και είχε πολύ αστιγματισμό.
                                                               
Ο πίθηκος που ήθελε να είναι μπανάνα και είχε πολύ αστιγματισμό είχε βγει από τις 11 το πρωί για να πάει στο σούπερ μάρκετ και να πάρει 4 πορτοκάλια, 2 μήλα κόκκινα, 1 μήλο πράσινο, 1 κουνουπίδι, μαϊντανό, σέλινο και 1 μικρό βάζο μέλι. Ο πίθηκος που ήθελε να είναι μπανάνα και είχε πολύ αστιγματισμό κυκλοφορούσε μέσα στο σπίτι με μία ολόσωμη βαμβακερή κίτρινη στολή μπανάνας, που πάνω της είχε ράψει η κοπέλα του η Ελένη έναν γαλάζιο ανάποδο σταυρό/γουνάκι γιατί του άρεσαν πολύ οι ανάποδοι σταυροί, όχι γιατί ήταν αντιχριστιανός ή κάτι τέτοιο «κάπως» επιθετικό, απλά όταν έβλεπε ανάποδο σταυρό αισθανόταν πολύ ωραία και «κάπως» αυξανόμενα ελεύθερος/σημαντικός.
 Ο πίθηκος που ήθελε να είναι μπανάνα και είχε πολύ αστιγματισμό σκεφτόταν από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 2 το μεσημέρι τους ούμπαλούμπα και αν υπήρχαν στ’ αλήθεια οι ούμπαλούμπα σε κάποιο δάσος απλά με άλλο όνομα και όχι με το όνομα ούμπαλούμπα. Μετά σκέφτηκε πως είχε μέσα στη θήκη με τα γυαλιά του ένα χαρτονάκι με lsd που του είχε μείνει από τα γενέθλια της Ελένης και πως κάποια στιγμή θα το έγλυφε και μετά θα πήγαινε στην Αγία Ειρήνη στα Σπήλια με τα πόδια να ψάξει για ούμπαλούμπα.
Χτύπησε το τηλέφωνο του και ήταν η Ελένη και εκείνος το σήκωσε και είπε τι κάνεις και η Ελένη είπε καλά είμαι και εκείνος είπε πότε θα έρθεις και η Ελένη είπε δεν ξέρω αν θα έρθω γιατί έχω να κάνω μία εργασία και είμαι κουρασμένη και νιώθω θλιμμένη/απογοητευμένη με τη ζωή μου.
Μετά δεν είπαν τίποτα για περίπου πέντε δευτερόλεπτα και μετά ο πίθηκος που ήθελε να είναι μπανάνα και είχε πολύ αστιγματισμό είπε στην κοπέλα του την Ελένη από το ακουστικό πως κι εκείνος τώρα αισθανόταν αυξανόμενα υπαρξιακά μη διαθέσιμος και πως πάντα όταν εκείνος ήταν κουρασμένος και δεν είχε όρεξη να υπάρχει, ακόμη και τότε, εκείνος πήγαινε στο σπίτι της στην άλλη άκρη του Ηρακλείου και κοιμόντουσαν μαζί και έβλεπαν ταινία και ίσως να έκαναν και λίγο ήρεμο σεξ το πρωί και μετά της είπε πως εκείνη ποτέ δεν θυσίαζε τίποτα για την σχέση τους και πως δεν ήξερε αν ήθελε να είναι πια σε αυτή τη σχέση. Μετά η Ελένη είπε πως ήταν ηλίθια και πως το ήξερε πως δεν προσπαθούσε αρκετά να τον κάνει ευτυχισμένο και πως της άξιζε να πεθάνει και να μην ξανααγαπήσει ποτέ και πως αισθανόταν παράξενα γιατί αν δεν έκανε την εργασία ίσως και να μην περνούσε το μάθημα της στο πανεπιστήμιο και τον ρώτησε εαν ήθελε να πάει εκείνος σπίτι της και να είναι μαζί και να αγγίζονται και να μιλάνε καθώς εκείνη θα κάνει συγχρόνως και την εργασία της.
Ο πίθηκος που ήθελε να είναι μπανάνα και είχε πολύ αστιγματισμό της είπε πως ήθελε να πάει σπίτι της και πως σε περίπου μισή ώρα θα έπαιρνε το λεωφορείο για να πάει σπίτι της.
Η Ελένη είπε πως θα του ετοίμαζε μία τερατώδης σαλάτα μιας και ο πίθηκος που ήθελε να είναι μπανάνα και είχε πολύ αστιγματισμό ήταν χορτοφάγος και εκείνος είπε πως δεν χρειαζόταν να φτιάξει μια τερατώδης σαλάτα γιατί είχε ήδη φτιάξει εκείνος δύο τερατώδεις σαλάτες και για τους δύο τους και πως θα τις έφερνε να τις φάνε στο σπίτι της Ελένης. Μετά η Ελένη είπε πως δεν ήθελε σαλάτα ή κάτι τέτοιο αρνητικό και μετά ο πίθηκος που ήθελε να είναι μπανάνα και είχε πολύ αστιγματισμό αισθάνθηκε πως η Ελένη δεν τον νοιαζόταν αρκετά και πως η Ελένη ήταν «κάπως» παχύσαρκη και πως η Ελένη ήθελε πάλι να φάει μπριτζόλα ή κάτι τέτοιο με κρέας και πως η Ελένη δεν προσπαθεί αρκετά για τίποτα και πως την είχαν πουτσίσει κι αυτός κι αυτή.
Ο πίθηκος που ήθελε να είναι μπανάνα και είχε πολύ αστιγματισμό είπε από το ακουστικό στην Ελένη πως αισθανόταν «κάπως» θλιμμένος και πως ήθελε να κλείσει και πως δεν ήξερε αν τελικά ήθελε να πάει στο σπίτι της και πως ήθελε να μείνει μόνος. Η Ελένη τον ρώτησε αν έκανε εκείνη κάτι που τον θύμωσε αλλά ο πίθηκος που ήθελε να είναι μπανάνα και είχε πολύ αστιγματισμό είπε πως θα τα έλεγαν από το Gmail chat πιο μετά και είπε πως κλείνει το τηλέφωνο.
 Ο πίθηκος που ήθελε να είναι μπανάνα και είχε πολύ αστιγματισμό έκλεισε το κινητό του τηλέφωνο και το πέταξε «κάπως» απαλά στο πάτωμα με νεύρα καθώς έλεγε σιγανά από το στόμα του «γαμώτοσταυρόμου».
Έφαγε μόνος του την μία τερατώδη σαλάτα (από τις 2) και μετά έκανε παγωμένο ντουζ και μετά έβαλε κρέμα αλόη βέρα στο πρόσωπο του και μετά κοιμήθηκε και όλη νύχτα άκουγε το κινητό του που δονούνταν από τα μηνύματα της Ελένης και μετά ξύπνησε στις 8 το πρωί και πήρε δύο χάπια καφεΐνης και έστειλε στην Ελένη ένα γιγαντιαίο email που της εξηγούσε πως ίσως και να ήταν «κάπως» μαλάκας/πιεστικός/εγωιστής και εκείνη του έστειλε ένα email μετά από μία ώρα και του είπε πως είναι ένα τέρας από μπέικον και γιατί δεν απαντούσε στα μηνύματα της και πως νόμιζε πως αυτοκτόνησε και πως τον αγαπάει και πως θα προσπαθήσει περισσότερο και πως θα αρχίσει να τρώει τερατώδεις σαλάτες και πως μόλις του έφτιαξε/έπλεξε ένα μάλλινο, γεμισμένο με αφρολέξ ροζ χάμστερ κουκλάκι με έναν ανάποδο σταυρό στο στήθος και πεντάλφες για μάτια.

http://steliospapagrigoriou.blogspot.comback to main