Κύριος και Flower Pizza
the ough! team

Ένας Κύριος με λουλούδια παίρνει τη σκυτάλη της ιστορίας.

Φώτο: Eftychia Vlachou

Ο Κύριος και το Flower Pizza, στήθηκαν στο χώρο του ιστορικού Flower, από τον Δημήτρη Αναγνώστου και τον Ειρηναίο Φιλιππίδη μόλις τον περασμένο χειμώνα και κατάφεραν να γίνουν σήμα κατατεθέν της πλατείας.

Οι δύο ιδιοκτήτες μιλούν για το δέσιμο με την πλατεία. «Η πλατεία Μαβίλη η πλατεία του ποτού, κατά τους παλαιότερους, ήταν και είναι ένα κλασσικό στέκι για τους λάτρεις των μπαρ. Ο παραπάνω λόγος, συν την ασυδοσία των μπαρ που ξεφυτρώνουν καθημερινά στο υπόλοιπο κέντρο μας ώθησε στο να προτιμήσουμε την πλατεία Μαβίλη. Για αυτόν ακριβώς το λόγο επιλέξαμε και το χώρο του ιστορικού Flower. Οι παρεμβάσεις που έγιναν, αφορούν κατά κύριο λόγο το κομμάτι της εργασίας και παραγωγής, παρά το αισθητικό κομμάτι . Αυτό που κάναμε ήταν να διανθήσουμε την ήδη υπάρχουσα αισθητική, γιατί θεωρήσαμε ότι θα ήταν σαν να καταστρέφεις ένα μουσείο, εάν προσπαθούσαμε να φτιάξουμε κάτι από την αρχή.».

Η διακόσμηση του μαγαζιού με το ενυδρείο, τα βαλσαμωμένα πουλιά -που παρεμπιπτόντως είναι από την προσωπική συλλογή του Ειρηναίου-  και το χρυσό Κάπα στην είσοδο, είναι στοιχεία που δίνουν στον Κύριο την αίγλη ενός νεοϋορκέζικου μπαρ. Μάλιστα αν ρωτήσεις για τον Κύριο, θα σου πουν ότι  τα κοκτέιλ φτιάχνονται stirred και όχι shaken. Ο James Bond όμως δεν είναι θαμώνας. Οι ιδιοκτήτες εξηγούν. « Καθώς στην Ελλάδα αρεσκόμαστε να γενικοποιούμε και να αντιγράφουμε τις τάσεις βλέπε κοκταιηλαρίες, καθώς επίσης η εικόνα του σημερινού μπάρμαν-παντογνώστη, που σε κοιτάζει αφ᾽ υψηλού όταν παραγγέλνεις, είναι κάτι που δεν θεωρούμε κομψό. Συν το γεγονός ότι θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα κλασσικό ξενοδοχειακό μπαρ, με ευρωπαϊκά διαχρονικά standard, μας οδήγησαν σε αυτήν την διαδικασία.»

«Με βάση την ανάγκη της συγκεκριμένης αγοράς, αποφασίσαμε να κάνουμε και το Flower Pizza. Θεωρώ ότι η συνέπεια, η σταθερή παραγωγή και ποιότητα, οι καλοί τρόποι και η ευγένεια, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά των καταστημάτων μας. Παρόλα αυτά, οι ίδιοι οι πελάτες μας μπορούν να πουν καλύτερα τι είναι αυτό που έχει κάνει τα μαγαζιά μας να ξεχωρίσουν. Συχνάζουμε στην πλατεία. Τρώμε βρώμικο και θα πάμε για ένα ποτό στο Λώρα.».  


Κύριος

Δορυλαίου 4, Πλατεια Μαβιλη

τηλ: +30 2106400615back to main