αφιέρωμα:νερό

"Άδειασε το μυαλό σου, γίνε άμορφος... χωρίς σχήμα, όπως το νερό. Αν ρίξεις το νερό σε ένα ποτήρι, γίνεται το ποτήρι. Ρίχνεις το νερό σε ένα μπουκάλι και γίνεται το μπουκάλι. Το βάζεις σε μια τσαγιέρα και γίνεται η τσαγιέρα. Το νερό μπορεί να ρέει ή μπορεί να συντρίψει. Γίνε νερό, φίλε μου..."
Bruce Lee


Η Τζέσικα ζωγραφίζει στο νερό
H Τζέσικα Μαργαρίτη κλείστηκε στο μπάνιο της με βρεγμένους καμβάδες και χρώματα και κατέληξε να επινοήσει αυτό που η ίδια ονομάζει «ενεργειακή-βιωματική ζωγραφική πάνω σε νερό».

Στις τέσσερις θάλασσες με ένα πλοίο της Greenpeace
Η Αθηνά Λαμπρινίδου μπάρκαρε με το πλοίο της Greenpeace για χάρη ενός έρωτα και έμεινε στη θάλασσα συνολικά οχτώ χρόνια. Αυτά που έζησε πάνω στο πλοίο, αλλά και στη στεριά όσο καιρό ήταν ενεργό μέλος της Greenpeace, ήταν εμπειρία ζωής και αρκετά για να τη σημαδέψουν για πάντα.

Hiscore στην τουαλέτα σου
Παιχνίδι για γερές κύστες.

Skipper on deck
Ιστιοπλόος, δημοσιογράφος και εκδότης του Skipper On Deck, ο Γεράσιμος Γερολυμάτος αραδιάζει press badges και θαλασσινές εμπειρίες στο κατάστρωμα του ough!

Το σκώρ κλίνεται κατά το ύδωρ
Ή, το σκατό κλίνεται όπως το νερό. Από τα καθίκια έως τα γυναικεία ουρητήρια και από τον χαλέ έως τη γουόσλετ, η ιστορία της ανθρώπινης υγιεινής είναι μικρή. To OUGH! τιμά την ιστορική εφαρμογή που θεμελίωσε την επιβίωση του σύγχρονου αστικού πολιτισμού και διορθώνει την sur mesure πολιτισμική ανακρίβεια του Σλάβοϊ Ζίζεκ.

Υδάτινες περούκες
Φαλάκρες και high tech μπουγέλα.

Το κορίτσι και τα δελφίνια
Η Ιφιγένεια Σκορδά έχει ασχοληθεί με την έρευνα και την εκπαίδευση θαλάσσιων θηλαστικών και η δουλειά της είναι να εκπαιδεύει δελφίνια στο Αττικό Πάρκο. Η πολύ ιδιαίτερη και απαιτητική ασχολία της τής προσφέρει καθημερινά αξέχαστες εμπειρίες και την έχει κάνει να εκτιμήσει ακόμα περισσότερο τα πανέξυπνα πλάσματα που εκπαιδεύει και φροντίζει.   

Κατερίνα, ένα κορίτσι που ιδρώνει πολύ
Η Κατερίνα πάσχει από υπερφίδρωση, που σημαίνει ότι ιδρώνει υπερβολικά. Ενοχλητικά υπερβολικά. Τόσο, που η υγρασία της κάνει τη ζωή δύσκολη.

Συγχρονισμένες χορογραφίες δέκα μέτρα πάνω απ’ το νερό
Φυσαλίδες, περιστροφές και μελανιές: Η Φλωρεντία Σφακιανού εξηγεί γιατί το στοιχείο του νερού είναι για αυτή ένα παιχνίδι.

Μωρά στο νερό
Ο Θοδωρής Βασιλάτος μαθαίνει τα μωρά να κολυμπούν και είναι από τους πρώτους που ξεκίνησε το πρόγραμμα βρεφικής κολύμβησης στην Ελλάδα. Τον συναντήσαμε, μιλήσαμε για τον τρόπο που μαθαίνει ένα μωρό να επιπλέει και παρα-μορφωθήκαμε για το θέμα.


  Σελ. 1 από 2 Επόμ. >>

back to main