Ο George Lucas μου έκλεψε την ταυτότητα
the ough! team

H Carrie Fisher μόλις δήλωσε μετανιωμένη που παραχώρησε την εικόνα της δωρεάν στον George Lucas για να τη χρησιμοποιεί όπως θέλει.

Υπέγραψε μάλιστα και συμβόλαιο για τα δικαιώματα στην πρώτη ταινία Star Wars.

Η Fisher που τότε ήταν 19 χρονών δεν περίμενε ποτέ ότι το πρόσωπο της θα ταυτιζόταν τόσο με το ρόλο της ως Πριγκίπισσα Λεία που θα γινόταν ακόμη και κάλτσα (sic).  Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Daily Beast, δήλωσε σαρκαστικά ότι «Εκείνες τις μέρες δεν υπήρχε αυτό που εννοούμε image. Δεν έβγαινε εμπόρευμα από τις ταινίες. Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει το μέγεθος της εμπορευματοποίησης. Όχι, ότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου χαριτωμένο αλλά όταν με κοίταζα στον καθρέφτη, δεν σκέφτηκα ποτέ ότι υπογράφω για κάτι που θα αποκτούσε τόση αξία» και συνεχίζει, «Φαντάσου πόσα λεφτά θα μπορούσα να είχα βγάλει. Δεν θέλω να ξέρω. Είναι τόσο εκνευριστικό αλλά και αστείο συνάμα».

Η διάσημη πλέον συγγραφέας και κωμικός που πάλευε χρόνια με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ στο απόγειο της επιτυχίας του Star Wars,  ανακάλυψε ότι υπάρχει ακόμη και ένα είδος μαριχουάνας που έχει πάρει το όνομα του από τη διάσημη πριγκίπισσα [λέγεται Λεία]. «Ποτέ δεν μου άρεσε η μαριχουάνα και το γεγονός πως είμαι ένα είδος είναι ειρωνικό».

Παρόλα αυτά, δεν κρατάει καμία πικρία απέναντι στον Lucas που όπως λέει πότε δεν της ζήτησε συγγνώμη, ούτε την αποζημίωσε για την εμπορευματοποίηση του προσώπου της.back to main