Για σερφ στην Σρι Λάνκα
Κωνσταντίνος Χατζόπουλος

Μια παρέα Ελλήνων σέρφερ πέρασε μερικές ονειρεμένες μέρες στη Σρι Λάνκα και μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία της με φωτο και tips.

Το ταξίδι προτάθηκε και οργανώθηκε απο τον Eddie Fisher, ο οποίος είχε επισκεφθεί  και πέρσι την Σρι Λάνκα. Πριν από 4 χρόνια, κάποιοι άλλοι Έλληνες surfers είχαν κάνει το ίδιο ταξίδι,  με –ομολογουμένως- πολύ πιο δύσκολες συνθήκες (βλεπε «εμφύλιο»).  Ο Γιώργος (Χρανιώτης), ο Κωσταντής  (Χατζόπουλος) και η Φοίβη (Λαδά) έκλεισαν τα πρώτα εισιτήρια και δεν άργησε να μαζευτεί μια μικρή ελληνική κοινότητα στο νησί της Σρι Λάνκα, καταλήγοντας να απαριθμούμε οχτώ περίπου surfers όλων των επιπέδων. Το συγκεκριμένο ταξίδι επιλέχθηκε λόγω χαμηλού budget και, φυσικά, λόγω προορισμού και αξιόλογου κύματος! Τελικά, όλοι οι στόχοι επιτεύχθησαν.

Tips:

Το surf trip στη Σρι Λάνκα προσφέρεται για όλες τις τσεπες και για surfers όλων των επιπεδων.

Τι θα δεις: κύμα από μισό μέτρο μεχρι και 10 «πόδια»!!! Εύκολο, στρωτό, μέχρι τέρμα γρήγορο και αγωνιστικό, από longboard-ίστικο, μεχρι barrels και tubes.

Όλα τα κύματα ειναι δεξιά, εκτός από ένα break. 

Spots στο μισάωρο –maximum- από το Αρουγκαμ, όπως: lighthouse, greenroom, whiskey point, pottuvile point, main point, baby point, crocodile rock, elephant rock, peanut farm με 2 breaks panama και oganda.

Θα συναντήσεις ελέφαντες, λεοπάρδαλεις, κροκόδειλους, πιθήκους, ιγκουάνα και πολλά μα πολλά άλλα, μιας και το Αρουγκαμ είναι μέσα σε national park!

Υπάρχει μίξη όλων των θρησκειών: ινδουϊστές ,βουδιστές, μουσουλμάνοι, χριστιανοί κ.α.

Ωραίο και φθηνό φαγητό, από ταϊλανδέζικο ντόπιο, μέχρι και ισραηλίτικο!

Φθηνή διαμονή, ίσως λόγω ενοχλητικών tuk tuk οδηγών (ντόπιο τρίκυκλο ταξί).

 Δεν συναντάς πολύ κόσμο στα spots, αλλά έχει πάρα πολλολυς Ισραηλίτες... (υπερδιψασμένοι surfers, σε μια χώρα μισή απο την Ελλάδα, υπάρχουν 15000!)

Σύνηθες ημερήσιο πρόγραμμα: Κατά τις 5 π.μ. το local ξυπνητήρι -που ήταν ο ήχος του κερώματος των σανιδιών από τους γείτονες- σε έβαζε σε πειρασμούς μέσα στον ύπνο σου... Ξέχναγες κούραση και χουζούρεμα...

Μαγιό,  κέρωμα σανίδας, αντιηλιακό και λίγα μόλις μέτρα από την ψάθινη καλύβα μου ήταν το main point!

Περιφορές και διατάσεις μέχρι το πρώτο φως, και δεύτερο πλάνο να κάνεις surf σε ζεστό νερό με ωραίο και γρήγορο κύμα, χαζεύοντας τα μαγικά χρώματα της αυγής, εκμεταλλευόμενος το glass κύμα!!! Το πρώτο session της ημέρας είχε ήδη γίνει, σειρά είχε κατά τις 9:30-10:00 το υπερπλούσιο σε πρωτεΐνη πρωινό και αμέσως μετά υπνάκος.

13: 00 η ώρα ξεκινάγαμε με το tuk tuk για κάποιο άλλο spot πιο uncrowded, έχοντας προμηθευτεί τα σνακ μας για μόλις λίγα λεπτά του ευρώ που ηταν -τι αλλο από τα ντόπια rotties,  και τσουπ  fun session στα φιλικά τριγύρω spots, μπλα μπλα, καφε quarter naps, και ξανά surf μέχρι να νυχτώσει.

Ακολουθούσε γρήγορο ντουζάκι, η καθιερωμένη μπίρα, πολύ φαγητό, άραγμα με τα παιδιά και γείτονες surfers και πάλι ύπνος.

Τι άλλο μπορεί να θέλει ένας SURFER; Τι μπορεί να τον κάνει πιο ευτυχισμένο; Ήλιος, πολύ Surf, ξηποληταρία όλη μέρα φορώντας μόνο μαγιό, σε native ψαθινη καλυβα;!....back to main