Μάσκα σουτιέν
the ough! team

Ένα σουτιέν που μπορεί να σώσει ζωές [αρκεί να υπάρχουν βυζιά τριγύρω].

 

Την ώρα που φρόντιζε τα θύματα του Τσερνομπίλ το 1986, η νεαρή [τότε] Ουκρανή επιστήμονας Elena Bodnar συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσαν να είχαν υποστεί λιγότερη έκθεση στη ραδιενέργεια, αν είχαν άμεση πρόσβαση σε μια μάσκα οξυγόνου.

Είκοσι χρόνια μετά, πάνω-κάτω, το σουτιέν-μάσκα (gas bra mask) που δημιούργησε η Bodnar κέρδισε το εναλλακτικό βραβείο Νόμπελ, το IgNobel για τη δημόσια υγεία. Τι είναι το σουτιέν-μάσκα; Ένα περίπου κανονικό σουτιέν με «πολύ» ειδική ενίσχυση που σε ώρα ανάγκης [αν π.χ.  θέλεις να προστατευτείς σε περίπτωση πυρκαγιάς ή από τη γρίπη των χοίρων], μπορεί να γίνει και μάσκα για σένα και το διπλανό σου.

«Δεν είναι υπέροχο που οι γυναίκες έχουν δύο στήθη εκτός από ένα;» δήλωσε η εφευρέτρια, «μπορούμε να σώσουμε όχι μόνο τη δική μας ζωή, αλλά και τη ζωή του ανθρώπου της επιλογής μας».

Το σουτιέν μάσκα είναι φτιαγμένο από χειρουργική μάσκα και δεν είναι απαραίτητο να γδυθείς για να τη χρησιμοποιήσεις [τουλάχιστον, όχι εντελώς]. Σύντομα θα κυκλοφορήσει και σε άλλα χρώματα, εκτός από κόκκινο. «Θέλω οι γυναίκες να συνειδητοποιήσουν ότι πρώτα απ’ όλα είναι ένα όμορφο, σέξι εσώρουχο», δήλωσε η Bodnar.  

http://ebbra.com/back to main