Το μικρό προσευχητάρι 11
ЕΓΟ ЛЭТЯΟ

The return of the Olympians.

Και η παράνοια ξεκινάει. Ξεκινάει τετραλογία τύπου ο Χριστός ξανασταυρώνεται του Καζαντζίδη, όπα sorry, του Καζαντζάκη. Πάντα τους μπέρδευα αυτούς τους 2, κάτι σαν τον Michael Jackson με τον Michael Jordan. Οι διαφορά είναι ότι δεν θα υπάρχει ένας πρωταγωνιστής, αλλά 12. ΤΗΕ 12 θεοί του mount Olympus στας Αθήνας 21ου αιώνα. Κάθε επεισόδιο θα έχει στο μενού 3 θεούς γιατί και θα βαρεθεί το κοινό, αλλά και για το σασπένς (αμ πώς; Άντρα θέλω τώρα τον εθέλω?). Και θα αρχίσουμε στον νούμερο ένα Ελληνάρα που είναι μία από τις  πιο τρανές απόδειξεις ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων (μετά τον Περικλή, ο οποίος για να χτίσει την Ακρόπολη είχε κλέψει από το ταμείο της συμμαχίας), τον Ερμουδάκο μας.

Ερμής ο μπαγαπόντης
Δεσποινίς εφορία άνεργος είμαι εδώ και 2 χρόνια. Έχω και πρόβλημα με τα πόδια και παίρνω ένα επιδοματάκι για να φάω κάτι και εγώ σαν άνθρωπος. Πεινώ. Off shore εταιρίες όμως να φάν και οι κότες. Απο μικρό παιδί στην παρανομία που λέτε ο Ερμουλάκος. Πότε οι τσίχλες του μαγαζάτορα, πότε οι κάρτες πόκεμον των συμμαθητών του στο δημοτικό ήταν [1]καθημερινή εξάσκηση για το μέλλον. Με το πέρας του χρόνου τα μικροεγκλήματα έγιναν μεσαιοεγκλήματα με πειρατικές ταινίες στην διάθεση του και άντε καμία διαδικτυακή ληστειούλα για να έχουμε να κοκορευόμαστε στους υπόλοιπους νουμπάδες. Συμπαθητική φυσιογνωμία  το παιδί γιατί αν παίξει τσιγάρο θα κεράσει, δεν θα το κρατήσει εργολαβία σαν τους λοιπούς. Κατά τα 30 και κάτι αρχίζει τα καλά. Ούτε το empire state building τόσα παράθυρα, από παράθυρο σε παράθυρο του νόμου έτρεχε ο Ερμουλάκος για να κάνει τα δικά του και πάντα την γλίτωνε. Στα μπάρ και στα κουτούκια ο δεύτερος (γιατί ο πρώτος  είναι ο Απόλλων, για τον οποίον θα μιλήσουμε στο Part 2) με γνωριμίες από παντού. Η απάντηση στην ερώτηση «Ρε παιδιά παίζει καμία άκρη για να κάνουμε…..» ήταν Ερμής. Χωμένο παντού το παιδί και πάντα την γλίτωνε. Με τα κορίτσια δεν τα πάει και άσχημα. Απο στάντ απ σε στάντ απ και αν προκύψει κανένα κουτσούβελο (που προέκυπταν πολλά, γιατί σαν αλάνι που είναι τον ζεσταίνει το να φοράει σκούφο στον μήτσο του) δεν αγχώνεται, γιατί πάντα την σκαπουλάρει και δεν πληρώνει ποτέ του διατροφή. Τέλος, ο Ερμουλακος  μας παίζει και κάτι ρουφιανές πού και πού για να κρατάει τις γνωριμίες του σταθερές. Ο Ερμής παιδιά.

Αφροδίτη η λίφτινγκ
Κοριτσάκι το οποίο όταν ήταν μικρό και το ρώταγαν τι θέλεις να γίνει όταν μεγαλώσεις απάνταγε γυναίκα βιομηχάνου. Στο σχολείο η πρώτη από τους τελευταίους «Μαμά δεν φταίω εγώ. Ο καθηγητής δεν με συμπαθεί και με εκδικείται, βάζοντας μου κάτω από την βάση». Από τα 13 της στο κρεβάτι. Η μόνη φορά που έχει ακούσει την λέξη παρθένος είναι όταν βάζει τα πρωινάδικα να δει τα ζώδια . Μισθός 2 οικογενειών φεύγει εβδομαδιαία σε κέντρα καλλωπισμού σε φρου φρου και σε αρώματα. Όλοι της νύχτας αλλά και της μέρας  την ξέρουν με το μικρό της όνομα, Φωφώ. Από επαγγέλματα έχει περάσει από μοντέλο μέχρι πανελίστρια στα κανάλια (σκληρή δουλειά). Πλαστική φυσικά και δεν έχει κάνει. «Πας καλά; Είναι φυσικά σου λέω. Θέλεις να τα πιάσεις για να δείς;». Μαλλάκι φυσικό ξανθό μέχρι τον ποπό και νυχάκι περιποιημένο μέχρι εσχάτων. Παντρεμένη το κορίτσι μας με έναν μεγαλοβιομήχανο που έχει κατασκευαστική με τρελά έσοδα, την γνωστή σε όλους μας ΗΦΑΙΣΤΟΣ Α.Ε., αλλα το κέρατο πέφτει σύννεφο. Είναι ασχημούλης και σακατεμένος ο κακόμοιρος ο άντρας της και το βρήκε σαν δικαιολογία να τον κάνει ελάφι τον καημένο. Τι να κάνει και αυτή; Μοιράζει αγάπη που λένε. Αυτή είναι η Φωφώ, μια 40άρα ξανθιά με πελώρια βουνά στον θώρακά της που από το πρωί μέχρι το βράδυ τρέχει στις γιόγκες και πίσω από κάθε τι που κατουράει όρθιο.

Εστία η γριέτζω
Μάνα που πάς; Έχει εσπερινό απόψε αγόρι μου και συνεννοήθηκα με τον πάτερ Παναγιώτη να τον βοηθήσω με τα κεριά. Φούστα μαύρη μέχρι τον αστράγαλο κομποσκοίνι στο χέρι και η νηστεία καθημερινό πρόγραμμα στο σπίτι. Ο κύριος Εστίος έχει να δει χαρά στο κρεβάτι από την τελευταία φορά που συλλάβανε το έννατο παιδί τους.  Η αστυνομία ξέρει απ έξω το τηλέφωνο και την διεύθυνσή της, καθώς τα τηλεφωνήματα για τα κωλόπαιδα που πίνουν μπύρες στην πλατεία είναι καθημερινό φαινόμενο.  Γκριζαρισμένο μαλλάκι, γιατί οι μπογιές είναι πράματα του διαόλου. Τα παιδάκια της τα καημένα από μικρά στα βάσανα. Για τα κορίτσια το φρύδι δεν βγαίνει και το πόδι ξυρίζεται από τα 20 και μετά. Όσο για τα αγοράκια, η ονείρωξη είναι η μόνη λύση να απελευθερώσουν τους κολυμβητές, καθώς αν επιχειρήσουν κάτι άλλο θα πέσει φωτιά να τα κάψει. Αγύριστο κεφάλι με τους κανόνες που λέτε η κυρία Εστία, αλλά όπως και να ’χει, το σπιτικό της είναι τακτοποιημένο και καθως πρέπει, με αποτέλεσμα η γειτονιά να μην έχει να πει τίποτα. Άλλο που αυτή έχει να πει τα πάντα για την γειτονιά. Στον μουσακά και στο παστίτσιο η πρώτη (πώς αλλιώς θα κράταγε τον άντρα μετά από τόση αποχή από το φίκι φίκι;). Μια μαμά χωμένη στο λιβάνι που έχει τα παιδιά της πάνω από όλα και το τι θα πει η γειτονιά είναι η βασικότερη ανησυχία της. Σύντροφοι, η ΕΣΤΙΑ.

to be continued….


  

 back to main