Τζατζίκι attack (το πείραμα)
ЕΓΟ ЛЭТЯΟ

Μια σχέση αγάπης και μίσους. Δοκιμάσαμε 14 υλικά που μπορείς να κρύψεις την σκορδίλα κι αυτά είναι τα αποτελέσματα.  

Φωτο: Δέσποινα Μαυρίδου.

Σκοπός του πειράματος: Η αναζήτηση του ιδανικότερου υλικού για να κρυφτεί η μυρωδιά που ταλαιπωρεί τόσους αιώνες αρσενικά και θηλυκά (μαζί) και έχει καταστρέψει πολλά πιθανά ζευγαρώματα. ΤΟ ΤΖΑΤΖΙΚΙ.

Πειραματόζωα: Μετά από μια μίνι αναζήτηση που έγινε στο ροζ ελάφι, τελικά βρέθηκαν 2 άτομα. Και οι 2 έχουν υποστεί στο παρελθόν ρατσισμό για τη μυρωδιά τους μετά από κατανάλωση σουβλακίου και έτσι αποφάσισαν με μεγάλη χαρά να αφιερώσουν στο πείραμα πολύτιμο χρόνο από την εξεταστική τους. Ένα αγόρι και ένα κορίτσι (με ίδια κατεστραμμένα στομάχια) τα οποία είχαν κρυμμένα τα χαρακτηριστικά τους για ευνόητους λόγους (ροζ ελάφι= τρομοκρατική ομάδα σάχλας), με τα κώδικα ονόματα Πόπη και Τάκης.

Τοποθεσία: Το πείραμα έλαβε χώρα στο σουβλατζίδικο «Ο ΝΟΤΗΣ», στις 6 το απόγευμα. Με πείρα άνω των 20 χρόνων από τους ιδιοκτήτες και με εμφανείς τις γευστικές επιρροές του από την ανατολή, το μαγαζί φημίζεται -συν την άλλοις- για ένα από τα πιο HARDCORE τζατζίκια της Αθήνας. Τα πειραματόζωα είχαν ετοιμαστεί από την προηγούμενη μέρα (έφαγαν μόνο σαλάτες για να έχουν καθαρό στομάχι). Καθίσαμε στο μαγαζί έτοιμoι για όλα και το πείραμα ξεκίνησε.

Διαδικασία: Μετά από μια μικρή έρευνα στο ίντερνετ αλλά και μεταξύ φίλων καλοφαγάδων, συμπληρώθηκε μια λίστα με υλικά τα οποία υποτίθεται ότι καλύπτουν την μυρωδιά του τζατζικιού. Το πείραμα διήρκεσε 2,5 εξαντλητικές ώρες, με τα στομάχια των συντρόφων να είναι πιο γεμάτα από ποτέ (στο τέλος μας κέρασαν σπιτική σοκολατόπιτα, με σπιτική σαντιγί και σιρόπι-κόλαση. Φυσικά και δεν αρνηθήκαμε). Τα υλικά που συγκεντρώθηκαν ήταν 14 συνολικά και χρησιμοποιήθηκαν και από τους 2 συντρόφους. Πριν από το κάθε υλικό, τα πειραματόζωα έτρωγαν δυο πατάτες βουτηγμένες στο τζατζίκι και μετά χρησιμοποιούσαν ένα από τα υλικά για να ξεβρομίσουν. Μοναδικός κριτής για την μυρωδιά ήταν ο Mustafa ή Νότης για το κοινό (ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού). Μετά από την δοκιμή  κάθε υλικού μύριζε την αναπνοή του κάθε συντρόφου (τον κάθε έναν ξεχωριστά) και έβαζε βαθμολογία με άριστα το 10. Μεταξύ των δοκιμών των υλικών υπήρχε ένα διάλειμμα 10 λεπτών, με μπόλικα νερά για να γίνει πιο αντικειμενικό το πείραμα (ΚΑΚΗ ΙΔΕΑ, γιατί διακόπταμε συνέχεια για ραντεβού στην τουαλέτα για κατούρημα). Μετά το πέρας των 2,5 ωρών και με τα πειραματόζωα εξαντλημένα, καταλήξαμε με τρεις ισοψηφίες για τους νικητές και με την μυρωδιά του σουβλακιού καρφιτσωμένη πάνω μας.
Υ.Γ. Αν καθίσετε σε ένα σουβλατζίδικο πάνω 2,5 ώρες, το να πάτε μετά σε μπυραρία 2x2 είναι κακή ιδέα.
Νικητές τελικά αναδείχτηκαν  ο ελληνικός καφές, ο μαϊντανός και ο δυόσμος με καταστροφική βαθμολογία για την βυσσινάδα (τουλάχιστον έχει ωραία γεύση).


 

Υλικό

 Πόπη

Τάκης

Coca cola

3

3

ελληνικός

7

8

Μανταρίνι

7

7

Μαϊντανός

6

7

Φάρμακο για καούρες

6

5

Μπύρα

2

3

Γαρύφαλλο

7

8

Δυόσμος

8

7

Τσίχλα

7

7

Κανέλλα

6

7

Μήλο

5

3

Οδοντόκρεμα

7

7

Βυσσινάδα

1

2

ζάχαρη

7

7

 back to main