Κοτόπουλο στη σπίντα 2
the ough! team

Λάνα, βάρα την καμπάνα

Το «Video Games» της Lana Del Rey ήταν ένα από τα τραγούδια του 2011 [ok, για κάποιους, για άλλους ήταν ένα ακόμα συμπαθητικό «slutwave» τραγούδι ή «αυτό το τραγούδι με την χαζογκόμενα με τα τουρλωτά χείλια που όλοι θέλουν να της τον καρφώσουν»]. Και μπορεί το «Video Games» και τα τουρλωτά χείλια να μην ήταν αρκετά για να καλέσουν τη Λάνα να παίξει στο Coachella:

ήταν όμως η ευκαιρία για να κάνει επιτέλους η Ελένη Βιτάλη ιντερνάσιοναλ καριέρα (έχει πιο πολλές πιθανότητες να παίξει στο επόμενο Coachella απ’ την Λάνα).

Η Ελένη λοιπόν, είχε το 1991 τραγουδήσει στα ελληνικά το βίντεο γκέιμς, με άλλο τίτλο και άλλους στίχους, πάντως ήταν σίγουρα το ίδιο τραγούδι, άκου την Ελένη και πρόσεχε τη μελωδία.

Ακόμα και τη χροιά της φωνής της έχει αντιγράψει η αδίστακτη Λάνα. Το τραγούδι της Ελένης είχε πιο ωραία λόγια και πιο ωραίο τίτλο: «Δρόμοι που αγάπησα». Το πρώτο μέρος του τραγουδιού είναι εντελώς ίδιο [αν βγάλεις το μπουζουκάκι της αρχής], το θέμα τώρα είναι από ποιο τραγούδι έχει κλέψει η Λάνα το ρεφρέν.

Η σατανική Λάνα που στον ελεύθερο χρόνο της μεταμφιέζεται σε μέμε Λάμα, όμως, δεν σταμάτησε μόνο εκεί για μια θέση στο Coachella. Χτύπησε και στo Saturday Night Live και έγινε το έλα να δεις. Η ζωντανή εμφάνισή της να ερμηνεύει τα μέγκα youtube χιτς Blue Jeans και Video Games σαν να κάνει χαλάουα, προκάλεσε πιο πολλά νευρικά γέλια κι από ό,τι όλα τα σκετς εκείνης της βραδιάς μαζεμένα και την οργή της Juliette Lewis και διάφορων άλλων διασήμων της Αμερικής -που συνήθως είναι διάσημοι μόνο στην Αμερική. Το αποκορύφωμα ήρθε από την Guardian, με ένα βαρύγδουπο άρθρο για την αυθεντικότητα της μουσικής σήμερα και τις πλαστικές εγχειρήσεις.
Poor Lana.back to main