Κοτόπουλο στη σπίντα 1
Chicken on Speed

We love u Sinead!

Η Sinead O’ Connor χώρισε μετά από 16 ημέρες έγγαμου βίου και ξαφνικά όλοι ασχολούνται (και πάλι) μαζί της! Η τελευταία φορά ήταν όταν έσκισε τη φωτογραφία του Πάπα μπροστά στα μάτια των έκπληκτων θεατών του SNL.

Από τότε α) συνεχίζει να τραγουδάει, β) πάχυνε αρκετά και γ) έφτιαξε ένα απολαυστικό μπλογκ στο οποίο ανεβάζει διάφορα όπως π.χ. αγγελίες για να βρει γκόμενο, τις απόψεις της για τη θρησκεία, για την αυτοκτονία, την χρόνια κατάθλιψη από την οποία πάσχει, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με το twitter της και θέματα που την απασχολούν -κυρίως γύρω από το σεξ .

Τον γκόμενο που βρήκε, αφού τον παντρεύτηκε, τον χώρισε μετά από 16 μέρες. Ο λόγος; Το  «λίγο χόρτο» και οι κακοί συγγενείς του άντρα της (αυτά αναφέρει στο δακρύβρεχτο ποστ που έβαλε στο  μπλογκ της). «Αγαπάς κάποιον; Άφησε τον ελεύθερο» συμβουλεύει σοφά τους αναγνώστες της. Ακολουθεί ολόκληρο το ποστ μεταφρασμένο!

Αγαπητοί φίλοι,

Για λόγους που όλοι θα αντιληφθείτε, επιδίωξα να διατηρήσω αυτό το ζήτημα ιδιωτικό αλλά σήμερα μου είπαν ότι πρόκειται να διαρρεύσει μέσα στις επόμενες μέρες, παρά τις καλύτερες των προσπαθειών μου.   Οπότε τώρα πρέπει να το διαρρεύσω εγώ προσωπικά ώστε τα πράγματα να ακουστούν σωστά.  Υπό καμία συνθήκη δεν έχω να κάνω περαιτέρω σχόλια σχετικά με αυτό το ζήτημα πέρα από αυτό το απόγευμα.  Είτε ιδιωτικά, είτε δημόσια.

Από τη στιγμή  που  εγώ και ο σύζυγός μου αρχίσαμε να ερχόμαστε πιο κοντά, όχι πριν πολύ καιρό, ασκήθηκε έντονη πίεση σε αυτόν από συγκεκριμένους ανθρώπους στη ζωή του που δεν είχαν καμία σχέση μαζί μου. Αυτοί ήταν άνθρωποι που ουδέποτε με είχαν γνωρίσει προσωπικά, αλλά είχαν διαμορφώσει απόψεις για εμένα βασισμένοι σε αυτά που είχαν διαβάσει για τη «Sinead 'O Connor» στα ΜΜΕ κτλ.  Όσο και αν έχουν δικαίωμα στην άποψή τους για εμένα -πολλές εκ των οποίων ορθές- καμία πλευρά δεν έχει οποιοδήποτε δικαίωμα να υποβάλει τον σύζυγό μου σε ό,τι υποβλήθηκε ως αποτέλεσμα της επιθυμίας του να με παντρευτεί και ως αποτέλεσμα του γεγονότος ότι με παντρεύτηκε.

Εντός τριών ωρών από τη λήξη της τελετής, ο γάμος μας «ανεστάλη» από τη συμπεριφορά συγκεκριμένων ατόμων στη ζωή του συζύγου μου. Και επίσης από μία ελαφρώς ριψοκίνδυνη αναζήτηση λίγου χόρτου για να καπνίσω στη πρώτη νύχτα του γάμου μου καθώς δεν πίνω. Ο σύζυγος μου πληγώθηκε πολύ και από επηρεάστηκε πολύ άσχημα από αυτή την εμπειρία και από τη στάση των οικείων του απέναντι στο γάμο μας. Μου έγινε σαφές ότι αν ο σύζυγος μου παρέμενε μαζί μου θα θυσίαζε ανυπερβλήτως πολλά. Και πως το να είμαστε μαζί δεν θα τον εξυπηρετούσε με κανένα θετικό τρόπο, τόσο σχετικά με την καριέρα του, όσο και με οτιδήποτε άλλο. Είδα με τα μάτια μου την ζωή του να τον εγκαταλείπει εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο αντέδρασε ο περίγυρος του. Δεν μπορώ να πάρω τη ζωή κανενός. Και μια γυναίκα θέλει να είναι μία πηγή χαράς για το σύζυγό της. Οπότε... Αγαπάς κάποιον; Άφησέ τον ελεύθερο.

Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Τον αγαπώ πάρα πολύ. Λυπάμαι που δεν είμαι μία  περισσότερο συμβατική γυναίκα. Πραγματικά πιστεύω, όσο επίπονο  και αν είναι να το παραδεχτώ, ότι  κάναμε ένα λάθος που βιαστήκαμε να προχωρήσουμε στο γάμο, για λόγους αλτρουιστικούς, και ότι δεν είχμε πλήρως αντιληφθεί ή είχαμε προετοιμαστεί για τις συνέπειες στην ζωή του

και στις ζωές των οικείων του.  Είναι φοβερά στεναχωρημένος και για αυτό το λόγο διέλυσα το γάμο.  Νομίζω ότι είναι πολύ καλός για να του το κάνω αυτό. Και πολύ καλός για να τον φυλακίσω.

Όπως είπα πριν είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Χωρίζουμε συναινετικά.  Του εύχομαι να είναι ελεύθερος και αγαπητός, να τον υποστηρίζουν και να σεβαστούν την προσωπική του ζωή του διότι είναι πρωτίστης σημασίας για την δουλειά του και για τα παιδία που φροντίζει ως θεραπευτής, οπότε παρακαλώ για χάρη δική τους και δική του τα ΜΜΕ να αφήσουν αυτόν και την οικογένεια του ήσυχους.  Σας εκλιπαρώ.  Η οικογένειά του επίσης αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.  Παρακαλώ μην περικυκλώσετε το σπίτι τους.  Παρακαλώ δείξτε σεβασμό στα συναισθήματά τους και αφήστε αυτούς και το σύζυγο μου ήσυχους. Επαναλαμβάνω ότι αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τα υπέροχα παιδιά που ο άντρας μου βοηθάει καθημερινά.  Η δουλειά του είναι η ζωή του.  Δημοσιότητα σχετικά με αυτό θα μπορεί να καταστρέψει τη δουλειά του.  Δεν είναι ένα δημόσιο πρόσωπο.  Με εμένα δικαίως μπορείτε να ασχοληθείτε.  Με εκείνον και την οικογένειά του όχι.

Παράλληλα, σκοπεύω  να συνεχίσω με τη ζωή μου πλήρως.  Χωρίς καθόλου απολογητική στάση  σε κανένα σημείο αν όντως τη ζω στο  ακέραιο.  Είμαι μία γυναίκα  του 21ου αιώνα και είμαι περήφανη για τη ζωή μου.  Είμαι σε πολύ καλή και χαρούμενη και δυνατή φάση και τα πηγαίνω καλά.  Ο γάμος διήρκησε 16 μέρες. Συζήσαμε για επτά μέρες μόνο...  Μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων. Και δεν έκανε ποτέ ο ένας τίποτα απαίσιο στον άλλο.  Έτσι, παρά τη λύπη μου για τον σύζυγό μου, και τη λύπη μου για το ότι ήμουν η πηγή της δυστυχίας για ακόμα έναν έρμο άνθρωπο, είμαι ευτυχισμένη γνωρίζοντας ότι όσο ήμαστε μαζί ήταν υπέροχα και ότι είναι καλύτερα να είναι ελεύθερος.  Και ότι εγώ μπορώ να είμαι ο εαυτός μου.  Και αυτή είναι μία ελευθερία την οποία δεν μπορώ να εγκαταλείψω για χάρη κανενός.  Ούτε του συζύγου, ούτε κανενός άλλου.

Παρακαλώ προσευχηθείτε  για τον αγαπητό μου σύζυγο, να είναι οκ και να μην ανησυχεί για εμένα γιατί εγώ έχω  μεγάλη εμπειρία σε αυτά τα ζητήματα.  Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση.  Και ευτυχισμένη. Πιστεύω και είμαι ολοκληρωτικά δοσμένη στην αναζήτηση της ευτυχίας.  Κανένας δεν τα ανατρέπει αυτό.  Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι ο σύζυγός μου να είναι ευτυχισμένος.

Όπως ένας καλός  μου φίλος είπε «τουλάχιστον παντρεύτηκες στο Vegas σε μία ροζ Cadillac.  Πόσο πιο πολύ rock’ n’roll μπορεί να είσαι;»

 Οπότε τώρα μπορείτε να προχωρήσετε και να γελάσετε, όσοι των ΜΜΕ, και να γίνετε απαίσιοι όσο θέλετε.  Αλλά αυτά είναι τα πράγματα ως έχουν.

Rock’n’Roll

Sinead

 

www.sineadoconnor.com/index.htmlback to main