Ζαχαροπλαστείο Μικέ
the ough! team

Η καλύτερη τυρόπιτα της Αθήνας, που «ψηφίστηκε» ως τέτοια ακόμη και από την ολομέλεια της Βουλής ,βρίσκεται στου Μικέ, το ζαχαροπλαστείο με την ροζ πρόσοψη που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Σούτσου και Δορυλαίου από το 1956.

Φώτο: Manteau Stam

Η κυρία Κατερίνα μας αναλύει το μυστικό της θρυλικής τυρόπιτας που τίμησε και εξακολουθεί  να τιμά ο Κ. Καραμανλής ο νεότερος, αλλά και πολλές ακόμη εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής της χώρας.

«Αυτό που κάνει την τυρόπιτά μας ιδιαίτερη είναι το χειροποίητο φύλλο, το φρέσκο βούτυρο και η φέτα. Πολιτικοί, δικαστές έρχονται εδώ για την πρωινή τους τυρόπιτα. Και είναι αλήθεια πως ο Καραμανλής επί της πρωθυπουργίας του έρχονταν απ’ το κατάστημά μας κάθε πρωί. Εξακολουθεί ακόμα, όπως και πολλοί άλλοι υπουργοί και βουλευτές. Η λαμαρίνα με τις τυρόπιτες μπορεί να ανανεωθεί μέχρι και πέντε φορές μέσα στη μέρα.».

«Όλα παρασκευάζονται εδώ στο εργαστήριό μας, που ανοίγει απ’ τις τέσσερις το πρωί. Δεν έχουμε χαλάσει κάτι απ’ την ποιότητά μας τόσα χρόνια και πιστεύω ότι οι πελάτες το εκτιμούν αυτό. Έχουμε σταθερούς πελάτες που έρχονται από τότε που άνοιξε το μαγαζί και μέχρι τα δισέγγονά τους είναι πελάτες μας. Συνεχίζεται από γενιά σε γενιά και μας λένε ότι το μαγαζί μας είναι γι αυτούς πλέον παράδοση.» 

«Φτιάχνουμε και γλυκά χωρίς ζάχαρη για διαβητικούς με μακετόλη και στέβια. Είναι τριάντα χρόνια τώρα που φτιάχνουμε αυτά τα γλυκά. Κλείνουμε στις 10 και μισή το βράδυ, όπως και τα περισσότερα μαγαζιά στη Μαβίλη. Είναι έτσι η αγορά και έχουν μάθει έτσι και οι πελάτες μας.»


Ζαχαροπλαστείο Μικέ

Δ. Σούτσου 9 & Δορυλαίου, Πλατεία Μαβίλη

τηλ: +30 2106463091back to main