Ο Κήπος
the ough! team

Το παντοπωλείο της πλατείας εξυπηρετεί τους γύρω κατοίκους και όχι μόνο από το 1961.

Φώτο: Manteau Stam

Ο Παντελής, τρίτη γενιά ιδιοκτήτης, μας λέει ότι παρά την οικονομική δυσπραγία της χώρας η επιχείρησή του πάει πολύ καλά, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια. «Έχουμε επικεντρώσει στην ποιότητα και γι αυτό τραβάμε κόσμο και από άλλες περιοχές. Το πελατολόγιό μας εκτίνεται από τη Ν. Ερυθραία μέχρι τον Πειραιά και το Φάληρο. Κάνουμε και διανομή κατοίκων από το Π. Ψυχικό μέχρι και τα Εξάρχεια.  Υπάρχει κόσμος που, ενώ μένει πιο μακριά, όταν καταβαίνει για δουλειές στο κέντρο, πάντα περνάει από εδώ και μας προτιμά. Είναι μεγάλο πράγμα να έρχεται ο άλλος στο μαγαζί σου και να κουβαλάει τα ψώνια του στην άλλη άκρη της Αθήνας. Πάει να πει ότι κάτι κάνεις καλά.» 

«Ο «Κήπος» ξεχωρίζει γιατί προσέχουμε την ποιότητα των αγαθών μας. Δε χαλάμε κανένα μα κανένα χατίρι. Έχουμε επίσης μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα που δεν βρίσκεις στα σουπερ – μάρκετ. Αν μου ζητήσεις έναν απλό καφέ ή μια απλή ζάχαρη, δεν έχω να σου δώσω. Έχουμε πολλά βιολογικά προϊόντα, επιλεγμένα τυριά, τρούφες, πολλά είδη μανιταριού, ιδιαίτερα ζυμαρικά, χειροποίητα πράγματα.»

«Κάποτε είχαμε και τον Σκαρμούτσο πελάτη όταν έμενε στην περιοχή, πριν ακόμα γίνει γνωστός και ο Παρλιάρος είναι μόνιμος πελάτης μας. Φυσικά και οι σεφ στα μαγαζιά της πλατείας που διαθέτουν κουζίνα, από εμάς ψωνίζουν. Δεν είμαστε φθηνό μαγαζί, αλλά η σχέση ποιότητας – τιμής είναι σωστή. Αυτό εκτιμά και ο κόσμος, την ειλικρίνεια μας. Έχω διάδοχο να συνεχίσει το μαγαζί, αλλά δε θέλω. Είναι σκληρή δουλειά, δύσκολη. Ξεκινάω από τις 7μιση το πρωί και τελειώνω στις 11 το βράδυ, επτά μέρες τη βδομάδα. Λέμε ότι κλείνουμε δέκα, αλλά μες το χρόνο άντε να έχουμε φύγει δέκα ακριβώς, πενήντα φορές. Όλες τις υπόλοιπες, τραβάει μέχρι αργά.».


Ο Κήπος

Δορυλαίου 1, Πλατεία Μαβίλη

τηλ: +30 2106428045back to main