
Οι Gastronomic Collectiva, Βαγγέλης Μωραΐτης, Δήμητρα Γουλά και Troō Food Liberation φτιάχνουν μάσκες ομορφιάς από τις οποίες τίποτα δεν πάει χαμένο.
Πέντε μάσκες ομορφιάς που μπορείς να τις απολαύσεις για απεριτίφ ή επιδόρπιο και μάλιστα gourmet, φτιαγμένες από καταξιωμένους έλληνες σεφ, vegan καινοτόμους και μία αισθητικό.
Βίντεο: Manteau Stam
Επιμέλεια Βίντεο: Γιάννης Αναγνώστου
#1 Marko Rossi / Gastronomic Collectiva : Τζάμπα μάσκα
Στο αλαλούμ της λαϊκής αγοράς της οδού Κεραμεικού συναντήσαμε τον Marko Rossi ,σεφ του Nixon. Δύσπιστα βλέμματα από γιαγιάδες, συγκρουόμενα με καροτσάκια γεμάτα ψώνια, φωνακλάδες έμποροι και μία επίμονη ερώτηση «Από το star channel είστε;», «Όχι από το Mega», «Α, εντάξει τότε!». Στόχος μας να μαζέψουμε τα υλικά για μία τζάμπα συνταγή. Με σύμμαχο το γεμάτο ψυγείο του μαγαζιού, το μόνο που έλειπε ήταν οι ντομάτες. Έτσι, μετά από παζάρια, αψιμαχίες και πλησιάζοντας η ώρα τέσσερις [λίγο πριν μαζευτούν οι πάγκοι] βρήκαμε αρκετές ντομάτες παρατημένες, ιδανικές για την βρώσιμη μάσκα και το bloody mary του Marko. Λίγο μετά, στους καναπέδες του Nixon ο Λουκάς Μέξης έγινε hellboy δίχως κέρατα και απέκτησε νεανική, ροδαλή επιδερμίδα.
#2 Βαγγέλης Μωραΐτης : Μάσκα Αβοκάντο
Ο Βαγγέλης Μωραΐτης ήταν ο δεύτερος [μάστερ] σεφ που πειραματίστηκε με τη βρώσιμη μάσκα, καταλήγοντας στην ιδέα του αβοκάντο. Στο πολύχρωμο χολ του Bios ανήμερα 28ης Οκτωβρίου, τα αβοκάντο κόπηκαν δεξιοτεχνικά, η κρέμα γάλακτος έδεσε το μείγμα και η γλυκιά κρέμα ήταν έτοιμη «να την φας ή να την βάλεις στο πρόσωπό σου». Αναζωογονητική, βελούδινη και χίπστερ όσο πρέπει η μάσκα αβοκάντο είναι το απόλυτο DIY καλλυντικό. Πράσινες γευστικές πιτσιλιές, μια ιπτάμενη μπαλαντέζα και άφθονο γέλιο σε μια μάσκα κατευθείαν από την κουζίνα του Βαρούλκο.
#3 Troō Food Liberation : Vegan Μάσκα
Όταν οι αμαζόνες της vegan κουζίνες αποφασίζουν να φτιάξουν μάσκα ομορφιάς, εμείς δεν μπορούμε παρά να ανταποκριθούμε με αρχέγονη κραυγή “OUGH!”. Με φυσικά υλικά, κέφι και έκδηλο τρακ, τα κορίτσια της εναλλακτικής κουζίνας ετοίμασαν τη μάσκα ομορφιάς από μπανάνα, αμύγδαλα και μέλι. Σε ρυθμούς αργούς, οικολογικούς η Troō Food Liberation έφτιαξε μια φυσική μάσκα, ιδανικό σνακ για κάθε πεινασμένο.
#4 Γιάννης Κατσανδρής / Gastronomic Collectiva : Μάσκα Πανακότα
Το ραντεβού με την gastronomic collectiva δεν τελείωσε όμως στο πρώτο Bloody Mary. Συναντήσαμε τον Γιάννη Κατσανδρή, έναν ακόμη σεφ του Nixon και μέλος της γαστρονομικής παρέας και μας έφτιαξε ένα σπιτικό γλυκό που αντί να φάμε εξαρχής, προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε σε μέλος της παρέας. Η θρεπτικότατη πανακότα του Γ. Κατσανδρή τεμαχίστηκε σε μικρά κομμάτια, αλλά και πάλι μάσκα δεν γινόταν. Μετά την από μηχανής παρέμβαση του Photoharrie και ένα καλό χτύπημα στο μπλέντερ, η πανακότα εφαρμόστηκε στο υποψήφιο θύμα, όσο οι υπόλοιποι λεηλατούσαν τα μπολ παγωμένης πανακότας.
*Στο τραπέζι παραβρέθηκαν φίλοι και γνωστοί του σεφ καθώς και διάφοροι περαστικοί.
#5 Δήμητρα Γουλά : Μάσκα από μέλι-αλόη-τσάι μέντα
Στο τελευταίο βίντεο η ομάδα του OUGH! αποφάσισε έστω και καθυστερημένα να σοβαρευτεί. Βρήκε μία διακεκριμένη αισθητικό, την εντυπωσιακή Δήμητρα Γουλά και της παρέδωσε έναν άντρα να τον περιποιηθεί όπως εκείνη μόνο ξέρει. Μετά από μικρή καθυστέρηση, μία αισθησιακή παρουσία νεγκλιζέ και το νέον φως της επιστήμης καταπρόσωπο, η μάσκα μελιού, τσαγιού μέντας και αλόης ήταν έτοιμη για εφαρμογή. Ο Μάριος βγήκε φράπα από το ινστιτούτο και εμείς δώσαμε δεύτερο ραντεβού με την Δήμητρα στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου my handsome beauty στο SHOP της Ερμού στις 5/12.
back to main