Γιατί αγαπάμε το Plisskën Festival
the ough! team

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του φεστιβάλ σας παραθέτουμε τους λόγους που εδώ στο γραφείο μας έχει πιάσει παροξυσμός και δεν βλέπουμε την ώρα να πάμε.

Γιατί το όνομα του φεστιβάλ προέρχεται απ’ τον ήρωα Snake Plissken που υποδύθηκε o Kurt Russell στο Escape From New York.

Γιατί - ας το παραδεχτούμε - όλοι προσευχόμαστε οι Black Lips να παίξουν το “Bad Kids” για να χορέψουμε σα να μην υπάρχει αύριο.

Γιατί οι δικοί μας A Victim Of Society, Bombing The Avenue, .message,Imam Baildi Soundsystem, The Noise Figures και Plastic Flowers θα είναι εκεί για αποδείξουν ότι αυτή τη στιγμή η εναλλακτική σκηνή στην Ελλάδα είναι πιο ζωντανή από ποτέ και βγάζει διαμάντια.

Γιατί φυσικά και δε χορτάσαμε τους The Soft Moon τον Απρίλιο και θέλουμε κι άλλο!

Γιατί θέλουμε να ερωτευτούμε υπό τους ήχους του “Wonderlust” των Wild Beasts.

Γιατί το 2013 βραβεύτηκε με το A Greener Festival Award 2013 (Commended) με 2 στα 4 αστέρια για τις εξαιρετικές του  περιβαλλοντικές μας πρακτικές.

Γιατί αγαπάμε το lounge και τις μαξιλάρες του.

Γιατί φέτος θα έχει και standup comedy από τους: Λάμπρος Φισφής / Διονύσης Ατζαράκης / Δημήτρης Χριστοφορίδης / Βύρωνας Θεοδωρόπουλος / Δημήτρης Μακαλιάς / Ζήσης Ρούμπος / Γιάννης Σαρακατσάνης / Γιώργος Αγγελόπουλος. 

Γιατί όταν πρωτοακούσαμε το Break του Son Lux του 2008 ευχόμαστε να υπήρχε κάποιος να τον φέρει  Αθήνα. 3 albums, 3 Eps και 6 χρόνια μετά, το Plissken μας τον φέρνει μαζί με τις αναμνήσεις από το μακρινό 2008.

Γιατί  το album Badlands των Dirty Beaches μας  προσέφερε δωρεάν τριπάρισμα και μας έκανε κάθε φορά να φανταζόμαστε ότι είμαστε πρωταγωνιστές  σε κάποια σκοτεινή ιστορία σκηνοθετημένη από τον David Lynch.

Γιατί  ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να υποδεχθείς το καλοκαίρι αν δεν είναι το live των Tijuana Panthers που θα φέρουν τον καλιφορνέζικο αέρα στην Αθήνα;!

Γιατί είναι μια διήμερη γιορτή με εξαιρετικούς καλλιτέχνες που πάει κόντρα στους καιρούς και δείχνει περίτρανα ότι η μουσική στο τέλος θα νικήσει!

http://www.plisskenfestival.gr/back to main