It' s All Because You Lied 3
Narita

Kολλήματα, καπνισμένα δευτερόλεπτα ζωής και mp3 στο Shuffle. Τελευταίο U-bahn για Lambeth.

θα τον έχεις δει αλλά δε τον θυμάσαι ούτε τον έχεις σκεφτεί ποτέ.
σαν τα υποσυνείδητα μηνύματα για το σεξ και την κοκακόλα.
κατοικεί στο ρετιρέ ενός αδιεξόδου λίγα μέτρα πιο πάνω από τις αμφιβολίες μας.
δε δούλεψε ποτέ του δεν τον σεβάστηκε ποτέ κανείς. δράση αντίδραση το λένε. μάλλον αεργία ανεργία αδιαφορία. κάπως έτσι. συνηθίζει να δαγκώνει το χέρι που ταΐζει τα αδέσποτα όνειρά του και να χέζει όπου κοιμάται το προσωπείο της αλληλεγγύης.
αν τον πετύχεις κανένα μεσημέρι να κουλουριάζεται στο κόκκινο παλτό του δώσε του ένα τσιγάρο και ρώτησε τον για τη μουσική και τον χρόνο.
μονολογεί τα παρακάτω. πάντα με τις ίδιες λέξεις. πάντα μέσα σε ένα λεπτό:
και ο χρόνος διασχίζει τις πόλεις μας. και δεν υπήρξαν πόλεις χωρίς την αναπόφευκτη αυτή παραβίαση.
και ο χρόνος διασχίζει τις ζωές μας. και φέρει αλαζονεία. και η αλαζονεία του είναι τρομακτική και απόκοσμη.
αυτή η αλαζονεία που καθιερώνει θανατηφόρα έμφρακτα και αυτοάνοσα βλέμματα σε κάποιον που κατέχει.
κι αν ανήκεις ή άνηκες κάποτε σε κάποιον  το έχεις δει αυτό το βλέμμα. στα μάτια του. στην πλάτη του.
στο πέρασμά του. στη συγγνώμη του.
την έχεις νιώσει αυτή την αλαζονεία. έχετε έστω και μια φορά συστηθεί.
ο χρόνος διασχίζει ακόμα και αυτή την αλαζονεία στο ίδιο του το βλέμμα.
γιατί ανήκει στον εαυτό του. ανήκει στον λόγο ύπαρξης του. και εμείς ανήκουμε στους ήχους του και στην αδράνεια του. κι ο χρόνος δεν ορίζει δυστυχία.και διασχίζει το φως και την αλήθεια και τις γονατιστές μουσικές εκρήξεις που κάνουν τα μυαλά μας όταν ερωτεύονται.
και δεν ορίζει μοναξιά. και όσοι νιώσανε μόνοι δεν γεννήθηκαν ποτέ. γιατί από μόνη της η διαδικασία της σύντηξης και του διπλασιασμού πρεσβεύει το θάνατο της μοναξιάς. ή καλύτερα το γεγονός πως δεν υπήρξε ποτέ. έχεις γεννηθεί πολλές φορές και με καταλαβαίνεις. έχεις γεννήσει πολλές φορές και με καταλαβαίνεις.
και ο χρόνος λοιπόν δεν περιέχεται στη μουσική και δεν υπάρχει μουσική που περιέχει μοναξιά. και τέτοια λόγια κενά και περιττά διδακτικά 'τίποτα' θα έλεγε βέβαια κάποιος που δεν έχει ιδέα από μουσική. εγώ. αλλά ας μιλήσω για τον όποιο κι όχι για μένα. γιατί η αντανάκλαση στην οθόνη της εγωιστικής σκέψης μου με τυφλώνει. κι όποιος λοιπόν τελμάτωσε σε υπερφίαλες ψευδαισθήσεις μοναξιάς ας αφουγκραστεί το σύμπαν για λίγα δευτερόλεπτα. αυτά τα μικρά κομμάτια του 'ζητάωσυγγνώμη' που πάλλονται και αλλάζουν θέση αέναα στο σώμα της κοινωνίας μας. αυτά τα μικρά κομμάτια του 'ηελεύθερηβούλησηδενπεθαίνει' που παρασιτούν στο κατώφλι μας κάθε ξημέρωμα. αυτό το βαρύ σαν ουρανό 'όλαθαπάνεκαλά. όλα αυτά. τα περήφανα φτωχά 'δικάμας' και η μουσική και η ελαφρότητα και η επιπολαιότητα και το υστέρημα ασοβαρότητάς μας. τα βλέπεις. είναι άπειρα σύμπαντα στα μάτια σου και τα αυτιά σου. ξόδεψε τα με σύνεση.

--

Νέες κυκλοφορίες και μη.

Νέα κυκλοφορία για τον James Blake. Η τρίτη μέσα στο 2011 μετά το ντεμπούτο ομώνυμο άλμπουμ του και το Enough Thunder EP. Εκτός κι αν έχω χάσει κι άλλες. Από την R&S Records στις 11 Δεκεμβρίου θα κυκλοφορήσει λοιπόν ένα ακόμα EP με Α-Side το “Love What Happened Here” και B-sides, το “At Birth” και “Curbside”. Το 'At Birth' πάντως με γεμίζει περισσότερο ελπίδα και αισιοδοξία πως η φούσκα δεν υπήρξε ποτέ. Το Enough Thunder δε σήμαινε τίποτα τέτοιο.

James Blake-At Birth 

[Από το Post Dubstep]

To πρώτο άλμπουμ μέσα από την Kokeshi Records κυκλοφορεί ο λατρεμένος Irrelevant [UK] στις 14.11.11 με τίτλο  I'll Be Ok [kokeshiLP001]. Αν σου λέει κάτι το Label θα ειναι επειδή πέρισυ κυκλοφόρησε το επικό ρεμίξ από Kryptic Minds σε Lung και στο κομμάτι . Αν πάλι σου λέει κάτι ο Irrelevant θα είναι επειδή κάποτε ρεμιξάρισε επίσης επικά το του Burial. Νομίζω μετά τα τελευταία 6 γράμματα της προηγούμενης πρότασης είναι περιττό να προσπαθήσω να χρωματίσω με επιτηδευμένες βαρύγδουπες προτάσεις το genre το ύφος ή το δρόμο του Irrelevant. Ένα μιξαρισμένο 13λεπτο δείγμα απ’ όλο το άλμπουμ ανέβηκε χθες στο youtube.

Irrelevant - I'll Be OK

Περισσότερα εδώ

Τον ξεχώρισα μέσα στη χρονιά. Πουλέν μου. Kid Smpl. Αλλος ένας πιτσιρικάς από το Seatle αυτή τη φορά που προτάσσει το ταλέντο του ως μια ακόμη δικαιολογία για να πάθω κατάθλιψη. Εγώ στα 21 έτρωγα φουντούνια και έβλεπα φιλαράκια. Αυτός έχει ήδη κυκλοφορήσει δενξερωπόσα EPs έχει στα σκαριά άλλα τόσα [σήμερα μόλις ανέβηκε στο Bandcamp του το Collapse EP το οποίο κατεβάζεις δίνοντας όσα θέλεις ή και δωρεάν εδώ] ενώ έχουν παίξει κομμάτια του σταθμοί όπως ο Rinse FM, Sub FM, Seattle’s c89.5 και KEXP 90.3. Το τελευταίο τρίλεπτο που έχει ανεβάσει στο Soundcloud του [Float]  αγγίζει την φλώρικη μελαγχολική ήρεμη ελεκτρόνικα που υφαίνεται χρόνια μέσα μου με στοργικότητα εφάμιλλη ενός ζεστού ύπνου στο στήθος της Sofia Vergara. 

Kid Smpl-Float

Τα αστικά soundtracks που μας απομένουν ξοδέψτε τα με σύνεση.back to main