Meet the Fictional Boys
the ough! team

Ο Jack Name [κιθαρίστας των White Fence και με συνεργασίες με τον Ariel Pink] έρχεται στην Αθήνα στις 14/6 στο Zero για να παρουσιάσει τη σόλο του δουλειά.

Έχει κυκλοφορήσει το άλμπουμ Light Show ως Fictional Boys που αξίζει τον κόπο να τσεκάρεις. Είναι η δεύτερη φορά που παίζει ζωντανά στην Ελλάδα. Στην προηγούμενη επίσκεψη του είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και σίγουρα θα κάνει το ίδιο κι αυτή τη φορά.

Ποιοι είναι οι Fictional Boys και από είστε;
Είναι μια μπάντα/άντι-μπάντα. Οι φίλοι μου με φωνάζουν Jack. Με λένε επίσης Jack Name, John Webster Johns, X-orb-X, Mr. Adams, John Dust, C.C. Bame, Muzz και πολλά άλλα ονόματα. Οι Fictional Boys είναι βασικά το όνομα που χρησιμοποιώ εγώ και όποιοι φίλοι παίζουν μαζί μου ανά καιρούς. Αυτή τη στιγμή είμαστε μόνο η φίλη μου Jamie και εγώ. Καμιά φορά προσθέτονται κι άλλα άτομα. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν μέλη στο συγκρότημα επειδή δεν λειτουργεί μ’ αυτόν τον τρόπο και από την άλλη είναι ένα σωρό άτομα που έχουν συμμετάσχει και τόσοι άνθρωποι που με έχουν βοηθήσει να παίξω τη μουσική ζωντανά. Όλοι ήταν καταπληκτικοί μουσικοί και υπέροχοι άνθρωποι να δουλέψεις μαζί τους. Με αυτό τον τρόπο ήμουν πάντοτε εξαιρετικά τυχερός.

Πόσο καιρό φτιάχνετε μουσική;
Η Jamie και εγώ φτιάχνουμε μουσική σχεδόν όλη μας τη ζωή και μαζί για περίπου 6 χρόνια.

Ποιο είναι το στόρι πίσω από το Light Show;
To Light Show είναι ένα rock’n’roll βιβλίο σε κασέτα για τον πόλεμο μεταξύ δύο αντίπαλων συμμοριών των Σκιών και τον Wooly Bullies. Μπορεί να κάνω μια μικρή περίληψη. Θα αφήσω απ’ έξω τι σημαίνει για μένα μεταφορικά επειδή δεν θέλω να χαλάσω τις ερμηνείες που αποκομίζει κάποιος όταν το ακούει. Οι Σκιές είναι μια συμμορία από παιδιά που τρώνε ξύλο στο σχολείο, ροκερ, παράξενα παιδιά, παρεξηγημένα άτομα. Είναι μια συμμορία αλλά όχι μια βίαιη συμμορία. Ώσπου μια μέρα οι Wooly Bullies καταφθάνουν στην πόλη και είναι μια βίαιη συμμορία. Θέλουν να εξοντώσουν τις Σκιές, έτσι καταλαμβάνουν την πόλη και οι επιζήσαντες Σκιές αναγκάζονται να την εγκαταλείψουν.  Εν καιρώ, οι Wooly Bullies εξελίσσονται σε μια ισχυρή δικτατορία που ελέγχει τα πάντα ενώ οι Σκιές έχουν γίνει σαν κάτι που μοιάζει με τον πρώιμο Χριστιανισμό όπου οι πρώτοι Χριστιανοί έπρεπε να λατρεύουν τον θεό τους στις σπηλιές και να κρύβονται για να μην τους συλλάβουν. Ζουν υπόγεια. Οι Wooly Bullies θέλουν να καταστρέψουν όλες τις μοναδικές αρετές στους ανθρώπους, να τις εξουδετερώσουν και να μπορούν να ελέγχουν τα πάντα όλη την ώρα, να έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Καθώς κρύβονται οι Σκιές εξελίσσονται από μια άκακη συμμορία παιδιών σε κάτι σαν δρυΐδες. Δρυίδες του Rock ’n’ Roll που πιστεύουν ότι τα όνειρα τους είναι το ίδιο αληθινά με την καθημερινή τους ζωή και πρέπει συνέχεια να τρέχουν μακριά από τους Wooly Bullies για να μην τους τιμωρήσουν για τα πιστεύω τους. Δυστυχώς στο τέλος της ιστορίας χάνουν τη μάχη.

        

Ακούγεται πολύ φιλόδοξο. Γιατί αποφάσισες να το κυκλοφορήσεις σε κασέτα;
Τίποτα δεν είναι τόσο φιλόδοξο. Το να είσαι φιλόδοξος έχει πλάκα. Υπήρχαν μερικές δισκογραφικές στο παρελθόν που ήθελαν να το κυκλοφορήσουν αλλά για διαφορετικούς λόγους, διαφωνίες, ξαφνικό απώλεια χρημάτων, κτλ. καθυστερούσε να βγει. Μπορούσα να διαθέσω κάποια χρήματα για να κάνω κάποιες κασέτες μόνος μου αλλά δεν μπορούσα να κάνω το ίδιο για να το βγάλω σε βινύλιο. Οι κασέτες μου φαίνονται μια χαρά. Μου αρέσουν. Έτσι το έκανα επειδή βαρέθηκα να περιμένω από άλλους να μου το κυκλοφορήσουν. Δεν έβρισκα κανένα λόγο να περιμένω από μια επιχείρηση να κανονίσει κάτι που μπορούσα να κάνω και μόνος μου και όπως ήθελα. Ήθελα να κυκλοφορήσει και μόλις ήταν έτοιμη η κασέτα, το  πήγα σε διάφορα δισκοπωλεία και βιβλιοπωλεία γενικά σε όποιο μαγαζί μπορούσα να τους πείσω να το αγοράσουν κάθε φορά που ήμουν σε διαφορετική πόλη.  

Θα έλεγες ότι είναι ένα κόνσεπτ άλμπουμ ή μια ροκ όπερα;
Μας αρέσει να το λέμε Μυθιστορηματικό ροκ [Fictional rock].

Μπορείς να μου κάνεις ένα τοπ5 από τα αγαπημένα σου άλμπουμ όλων των εποχών;
Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να κάνω μια τόσο μικρή λίστα επειδή υπάρχουν τόσα διαφορετικά πράγματα που μου αρέσουν το ίδιο. Αλλά μπορώ να πω ότι αγαπώ την μουσική που αγαπώ επειδή μου θυμίζει ότι όταν το μυαλό σου είναι σε μια δημιουργική φάση, νοιώθεις ελεύθερος και μου αρέσει η μουσική που είναι ελεύθερη από κάθε είδος, κάθε σκηνή, μουσική που με ταξιδεύει σε ένα μοναδικό και ξεχωριστό μέρος, μουσική που μου θυμίζει να χρησιμοποιώ την φαντασία μου περισσότερο. 

Αν μπορούσες να φέρεις ένα νεκρό μουσικό πίσω στην ζωή ποιος θα ήταν αυτός και για ποιο λόγο;
Αυτή τη στιγμή, νομίζω θα έφερνα πίσω τον Scriabin επειδή ήταν τόσο περίεργος τύπος και θα ήθελα να δω τι θα έκανε αν ήταν ζωντανός σήμερα, σε μια εποχή που η τεχνολογία θα μπορούσε να τον βοηθήσει να κάνει πραγματικότητα μερικές από τις ιδέες που είχε για τις μεγαλειώδεις εμφανίσεις του.

Τι σε κάνει χαρούμενο;
Οι rock ’n’ roll αισθήσεις.

Και τι σε στεναχωρεί;
Το να βλέπω πώς ο κόσμος λειτουργεί, το ότι δεν θέλει ένα όμορφο και ειρηνικό μέλλον. Δεν είμαι χίπις αλλά μισώ όταν βλέπω ανθρώπους να συμπεριφέρονται ο ένας στον άλλον άσχημα.

Έχεις ξανάρθει στην Αθήνα; Ποιες ήταν οι εντυπώσεις σου από την πόλη;
Πίστεψε το αν θέλεις η Αθήνα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος για μένα.  Γεννήθηκα στη Δανία και πριν η οικογένεια μου γυρίσει πίσω στην Αμερική, έκαναν διακοπές στην Ευρώπη. Ήμουν ακόμη μωρό εκείνη την εποχή, και έτσι όπως τα έφερε η τύχη η Αθήνα ήταν το μέρος που έκανα τα πρώτα μου βήματα. Χρόνια αργότερα η Αθήνα ήταν η πόλη που έπαιξα την πρώτη μου συναυλία εκτός Αμερικής, ήταν η πρώτη φορά που περιόδευσα με αυτή την μουσική τον προηγούμενο Δεκέμβριο. Έτσι για μένα η Αθήνα είναι πολύ κοντά στην καρδιά μου για έναν περίεργο και συμβολικό λόγο. Φυσικά δεν είχα πολύ χρόνο στην διάθεση μου για να χτίσω πολλές αναμνήσεις ή μια άποψη για την πόλη αλλά πέρασα φανταστικά στην Αθήνα, έκανα φίλους και είχα την ευκαιρία να δω τι συμβαίνει στην Ελλάδα από κοντά και όχι πια από ότι άκουγα στις ειδήσεις στην Αμερική. Με υποδέχτηκαν καταπληκτικοί άνθρωποι και αισθάνθηκα ότι οι άνθρωποι που ήρθαν στο live μπορούσαν να καταλάβουν και να εκτιμήσουν τι έκανα μουσικά. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα έρχομαι για άλλη μια φορά στην Αθήνα.

Επόμενα σχέδια;
Το Light Show θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο, οι Fictional Boys θα συνεχίσουν την περιοδεία τους και αυτή τη στιγμή δουλεύω σε ένα νέο άλμπουμ που θα είναι sequel στο Light Show.

http://www.johnwebsterjohns.com/

Οι Fictional Boys είναι ειδικοί καλεσμένοι των Bazooka στο live που θα κάνουν στο Zero [Μεγ. Αλεξάνδρου 120, Κεραμεικός] την Παρασκευή 14 Ιουνίου.  Μαζί τους οι Zombie Penguin & The Glory Holes.  Είσοδος: ελεύθερη συνεισφορά! Γιορτάζουν γενέθλια και θα έχει και τούρτα!

 back to main