Ιστορίες με χρώμα στους τοίχους της πόλης
Αλεξάνδρα Πράσσα

Περπατώντας στους δρόμους της Αθήνας, σίγουρα έχεις δει κάποιο από τα επιβλητικά, χρωματιστά, αισιόδοξα, καρτουνίστικα graffiti του same84.

 Κι ακόμα κι αν δεν ήταν του γούστου σου, δεν μπορείς παρά να παραδεχτείς το ταλέντο του αλλά και να αναγνωρίσεις ότι αποτελούν ένα άκρως απαραίτητο ξέσπασμα χρώματος μέσα στο γκρίζο φόντο της πόλης.

Τα σχέδιά του μοιάζουν με μικρές ιστορίες, σαν αυτοτελή παραμύθια για τους περαστικούς. “Μου αρέσει να αναφέρομαι μέσα από τα έργα μου σε πράγματα που βιώνω ή γενικώς με απασχολούν πολύ έντονα στην προσωπική μου ζωή, προσπαθώντας παράλληλα να περάσω με συμβολισμούς διάφορα μηνύματα μέσα από τα αυτά.”, μας λέει ο ίδιος-και πιστεύουμε ότι το καταφέρνει. Ανάμεσα σε τοίχους με συνθήματα και υπογραφές που αλληλοεπικαλύπτονται, οι ζωγραφιές του κάνουν και τον πιο δύσπιστο να δει με άλλο μάτι τη ζωγραφική πάνω στους τοίχους της Αθήνας.

Η Αθήνα εξ άλλου “είναι χαμηλά στο παγκόσμιο στερέωμα. Αλλά δεν είναι ανύπαρκτη, κατά καιρούς έχουν βγει πολύ μεγάλα ταλέντα-όχι όμως με μεγάλη διάρκεια.”. Εκείνος πώς ξεκίνησε να ασχολείται με αυτό; “Είχα ενθουσιαστεί από τα graffiti που έβλεπα στους δρόμους και άρχισα να το αναζητάω όλο και πιο έντονα. Σιγά σιγά άρχισα να δημιουργώ και τα δικά μου graffiti και αυτό μου έδινε τη δυνατότητα να εκφραστώ, με αποτέλεσμα πια να το έχω ανάγκη.”

Τόσο αισιόδοξος όσο και το street art του, βρίσκει το μέλλον ανοιχτό σε προοπτικές, εφόσον το αντιμετωπίσουμε με πίστη και επιμονή. Εκείνος όταν μεγαλώσει δεν ξέρει τι θέλει να γίνει, αλλά μόνο τι θέλει να αποφύγει: “να μην γίνω άεργος. Δεν θέλω ποτέ να σταματήσω να είμαι δημιουργικός”.

Τέχνη; Έκφραση; Ξέσπασμα; Για τον SAME84 “το graffiti είναι η ψυχή των πόλεων. Δείχνει ποιοι την κατοικούν”-αν είναι έτσι, τότε τα δικά του μάλλον μας κολακεύουν.

Στo πλαίσιο του Air Max reinvention o Same84 δημιούργησε ένα graffiti στο Γκάζι (φώτο) εμπνευσμένο από τα έντονα χρώματα, τον εξελιγμένο σχεδιασμό και τη δυναμικότητα του νέου Nike Air Max Sunset pack.

Είναι λάτρης των sneakers. Ανάμεσα στα πάρα πολλά που διαθέτει, ξεχωρίζει πάντα τα Air Max 1 του.

Βρείτε τη συλλογή των νέων Air Max στο Ministry of Concrete (Κωνσταντινουπόλεως 42), στο Phat Soles (Μεταξά 27-29, Γλυφάδα) και σε άλλα επιλεγμένα sneakers boutiques και καταστήματα Nike.back to main