Πεϊνιρλί Ιωνίας
Γεωργία Παπαστάμου

Επειδή κάθε μέρα στο γραφείο τρώμε σουβλάκια, πήγαμε σε αυτό στη Πανόρμου που έχει το καλύτερο πεϊνιρλί. Για δοκιμή.

Φωτο: Manteau Stam

Αφράτη ζύμη, κιμάς-κατά προτίμηση- για γέμιση, ψήσιμο σε ξυλόφουρνο και στο τέλος η ερώτηση: βούτυρο θέλετε; (Για να περάσουν το πεϊνιρλί μια τελευταία πινελιά με βούτυρο γάλακτος πριν στο δώσουν στο χέρι). Δεν είσαι χαζός. Ναι θα πεις.
 
 
Το «Πεϊνιρλί Ιωνίας» στην αρχή της Πανόρμου υπάρχει τα τελευταία δέκα χρόνια και κάνει τρελή επιτυχία. Ο κ. Σπύρος έμαθε τη δουλειά από τον Μικρασιάτη παππού του και τη συνεχίζει μέχρι σήμερα, με τη βοήθεια της οικογένειάς του.
«Ποτέ δεν βγάλαμε διαφημιστικά φυλλάδια  για το μαγαζί. Υπάρχει η παραδοσιακή συνταγή την οποία συνεχίζουμε, αλλά το βασικό είναι ότι δεν είπαμε ψέματα στον κόσμο. Φτιάχνουμε 5 σωστά πράγματα. Καινούριες ζύμες και φρέσκα υλικά κάθε πρωί. Και φυσικά αγάπη γι' αυτό που κάνουμε. Γιατί αλλιώς δεν γίνεται», λέει,ενώ η ουρά δεν σταματάει να ανανεώνεται.
Παρόλο που η περιοχή είναι δύσκολη για να βρεις θέση για παρκάρισμα, πολλοί είναι εκείνοι που δεν πτοούνται, παρατάνε για δυο λεπτά το αυτοκίνητο και πετάγονται να πάρουν ένα ζεστό,ζυμωτό σνακ.
 
 
Πεϊνιρλί με κιμά, σουτζούκι, κασέρι ή άλλη γέμιση, τυρόψομο με ανθότυρο και άνηθο, σπανακόπιτα με αρωματικά χόρτα, πίτσα «Ιωνίας». Όλα φτιάχνονται μπροστά στα μάτια σου και μοσχομυρίζουν προκαλώντας διαλόγους όπως:
-Πελάτισσα/καλόγρια:  -Αυτό είναι νηστίσιμο;
-Κοπέλα στον πάγκο - Όχι.
-Καλόγρια: Ε, αυτό θέλω τώρα, δεν πειράζει.
 
Πεϊνιρλί Ιωνίας
Πανόρμου 3, τηλ. 210 6462854
 
 
 

 
 
 
 back to main