Συνέντευξη μ’ ένα Κασετόφωνο
Φιλίππα Δημητριάδη

Μια πρωτότυπη μουσική πλατφόρμα με playlists που σου λύνει τα χέρια

και σου θυμίζει τις εποχές που το Sony κασετόφωνο του μπαμπά σού μάσαγε την κασέτα με το “What do you want from me” των Monaco κι εσύ προσπαθούσες ν’ ανοίξεις το πορτάκι με κατσαβίδι. Απλά εδώ τα πράγματα δεν είναι τόσο ριψοκίνδυνα.  

Αντί να χάνεις χρόνο φτιάχνοντας λίστες στο media player ή το you tube, μπαίνεις στο Κασετόφωνο, πατάς play και οι στιγμές σου αυτομάτως ντύνονται με υπέροχες μελωδίες. Με τίτλους όπως “Cooking”, μέχρι “Sex” σίγουρα θα βρεις μια λίστα που να ταιριάζει με τη φάση στην οποία βρίσκεσαι. Ο “Κασετόφωνος”, όπως αποκαλούν το δημιουργό της σελίδας οι fans στα social media, μίλησε στο ough! για την ιδέα που έγινε hype.  


Πώς γεννήθηκε η ιδέα του Κασετοφώνου και πότε ξεκίνησε;
Το Κασετόφωνο έχει λιγότερο από ένα χρόνο που ξεκίνησε. Πολλές από τις λίστες προυπήρχαν καιρό είτε στο μυαλό μου είτε στο σκληρό δίσκο και στη συνέχεια ήρθε η ιδέα να μπουν όλες μαζί σε μια πλατφόρμα στο internet, για να μπορούν να τις ακούν οι φίλοι που ‘φυγαν στο εξωτερικό.

Γιατί διάλεξες αυτό το όνομα για την μουσική αυτή πλατφόρμα;
Πάντα αγαπούσα τις κασέτες. Τα πρώτα τραγούδια τα άκουσα σε κασετόφωνο οπότε το όνομα ήρθε υποσυνείδητα  όταν ξαναείδα τις παλιές μου κασέτες.

Ποια είναι τα κύρια μουσικά ακούσματά σου;
Ακούω Μουσική. Από παραδοσιακά Ηπειρώτικα μέχρι dubstep. Δεν υπάρχει κάποιο κύριο ή δευτερεύων μουσικό είδος. Ανάλογα με τη διάθεση ακούω και την αντίστοιχη μουσική.

Ήσουν ποτέ dj ή μουσικός;
Όχι, καμία σχέση. Απλώς αγαπάω τη μουσική.

Πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις μια λίστα; Να κατηγοριοποιήσεις τα τραγούδια μεταξύ τους με βάση τα συναισθήματα ή τις ώρες της ημέρας;
Εξαρτάται τη λίστα. Υπάρχει λίστα που την έφτιαξα μέσα σε 2 ώρες και λίστα που μου πήρε 2 μήνες. Η δυσκολία είναι στο που και πως φαντάζομαι να ακούω ένα τραγούδι.

Τα όνομα που δίνεις στις λίστες είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικά και ολίγον «ποιητικά». Σου προκύπτουν απ’ τις μουσικές;
Το όνομα κι η φωτογραφία της κάθε λίστας είναι νομίζω το πιο δύσκολο κομμάτι. Χρειάζεται να ακούσω και να ξανακούσω μια λίστα αρκετές φορές ούτως ώστε να βρω ποιο ταιριάζει.

Πώς προμόταρες το Κασετόφωνο για να φτάσει σήμερα στα 5000 χιλ. likes;
Από στόμα σε στόμα κι από τοίχο σε τοίχο διαδόθηκε. Εγώ δεν έκανα τίποτα άλλο εκτός από λίστες.

Περίμενες τέτοια μαζική αναγνώριση;
Δεν περίμενα και ακόμα και τώρα δεν το πιστεύω.

Γιατί πιστεύεις ότι ο κόσμος ακούει το Κασετόφωνο;
Είναι απλό, εύχρηστο και όμορφο. Με το Κασετόφωνο ο κόσμος δε χρειάζεται να σκεφτεί και πολύ τι μουσική να επιλέξει να ακούσει. Ανάλογα με τον καιρό και το συναίσθημα πατάει απλώς ένα play στην αντίστοιχη κασέτα.

Πώς νιώθεις που ντύνεις τις στιγμές των ανθρώπων; π.χ. Έχεις κατηγορία σεξ. Σε εξιτάρει το γεγονός ότι ένα ζευγάρι κάνει σεξ ακούγοντας τη δική σου λίστα;
Το να ντύνω τις στιγμές των ανθρώπων με τις μουσικές επιλογές μου, είναι απίστευτο συναίσθημα. Θα μου άρεσε αν ένα ζευγάρι κάνει σεξ ακούγοντας ακόμα και τη λίστα που είναι για διάβασμα. Η κάθε λίστα είναι υποκειμενική. Εγώ βάζω απλώς έναν τίτλο.

Πού θες να φτάσει το κασετόφωνο;
Στα αυτιά και στα σπίτια περισσοτέρων ανθρώπων. Και ίσως στο μέλλον αν γίνει Walkman να το ακούν και στο δρόμο.

Πρόσφατα έχεις προσθέσει ένα donation button. Το κάνεις καθαρά για προσωπικό όφελος ή σκοπεύεις να κάνεις κάποια επέκταση στο site;
Το Κασετόφωνο έχει κάποιες ατέλειες που η διόρθωσή τους απαιτεί κάποια χρήματα.

Ποια είναι η πιο πολύ - παιγμένη λίστα στο Κασετόφωνο;
Θα σου πω τις 3 πιο παιγμένες : Κεφάτα Πρωινά, Coffee Time και Sex.

Οι καλλιτέχνες που φιλοξενείς στο ομώνυμο section είναι καθαρά δική σου επιλογή; Θες να στηρίζεις τις ελληνικές μπάντες;
Είναι καλλιτέχνες κατά βάση Έλληνες τους οποίους γουστάρω αλλά δεν έχουν γίνει γνωστοί στο ευρύτερο κοινό. Επίσης προσπαθώ να βάζω στις λίστες όσα περισσότερα τραγούδια από άγνωστες ελληνικές μπάντες.

Μπορεί κάποια μπάντα να ‘ρθει σε επικοινωνία μαζί σου κι εσύ να ανεβάσεις έπειτα μια λίστα με τα κομμάτια της;
Εννοείται πως οποιοσδήποτε μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου.

Θα συνεχίσεις να φτιάχνεις λίστες;
Μέχρι να εξαντληθούν οι λίστες ή βαρεθώ εγώ, θα φτιάχνω.

www.kasetophono.comback to main