Το sex shop της γειτονιάς
Διονύσης Ανεμογιάννης

Το sex shop ΑΜΟΡ της οδού Καλλιρόης προσφέρει σεξουαλικά βοηθήματα εδώ και δέκα χρόνια.

Ψάξαμε τα ράφια του, ανοίξαμε συσκευασίες, αγγίξαμε πράγματα που ίσως θα ταν καλύτερο να μην είχαμε αγγίξει και ρωτήσαμε τον κ. Αντρέα, ιδιοκτήτη του, για την κίνηση στο εμπόριο της σεξουαλικής ικανοποίησης.

Φωτο: Στάθης Μαμαλάκης

«Ο κόσμος είναι καχύποπτος, ακούει sex shop και φαντάζεται ότι πουλάμε γυναίκες, φτιάχνει με το μυαλό του όργια», εξηγεί σε μια φράση ο κ. Αντρέας, τι είναι αυτό που σπρώχνει τα sex shop στο περιθώριο, τα καθιστά ένοχη απόλαυση. Πρωταθλητής σκακιστής στο επάγγελμα και εκδότης σκακιστικού περιοδικού, πριν αποφασίσει να τα παρατήσει όλα και να αναλάβει το ΑΜΟΡ, ο Ανδρέας παραδέχεται ότι δεν χρειάζεται πολυεπίπεδη σκέψη ή στρατηγική για να λειτουργήσεις ένα sex shop, «διακριτικότητα θέλει. Να κάνεις τον άλλο να νοιώσει άνετα. Αν ρωτήσεις κάποιον τι ψάχνει, μπορεί να το θεωρήσει αδιακρισία, να κάνει μεταβολή και να φύγει. Ειδάλλως, μπορεί να αρχίσει να σου δικαιολογείται, να λέει ότι ψωνίζει για τη γυναίκα του κλπ. Εγώ τα ξεκόβω αυτά εξ αρχής, εξηγώ ότι δεν με ενδιαφέρει και δεν χρειάζεται να απολογείται». Το ΑΜΟΡ είναι «κρυμμένο» στον πρώτο όροφο μιας πολυκατοικίας στην οδό Καλλιρόης, χωρίς ταμπέλα απ’ έξω ή βιτρίνα. Ίσως γι’ αυτό και να το προτιμούν οι γυναίκες, οι οποίες παραδοσιακά διστάζουν να επισκέπτονται sex shop. Δύσκολα καταλαβαίνει κανείς ότι πας σε sex shop όταν μπαίνεις στην είσοδο μιας οικογενειακής πολυκατοικίας. Αυτός ήταν και ο λόγος που πολλές φορές συγκρούστηκε με τους ενοίκους της. Κυρίως, εκείνους που είχαν αγοράσει πράγματα από το κατάστημά του. «Ίσως ήταν αντανακλαστικό τους επειδή ένοιωθαν εκτεθημένοι ή ένοχοι για κάτι. Δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τα κόμπλεξ του ο Έλληνας. Τα τελευταία χρόνια, με τις τηλεοπτικές εκπομπές για το σεξ, κάτι έχει βελτιωθεί, όμως ακόμη ο κόσμος διστάζει. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που μπαίνουν και σού πιάνουν κουβέντα και σού λένε αστεία». Η κρίση έχει επηρεάσει αρνητικά τις πωλήσεις του καταστήματος. Κυρίως έχουν στρέψει τον κόσμο σε πιο φτηνές λύσεις. Το best seller του καταστήματος, τα dildo, είναι ενδεικτικά της στροφής του κόσμου. «Παλιά ο κόσμος έπαιρνε ομοιόματα με δόνηση από υποαλλεργικό καουτσούκ και δεν δίσταζαν να δώσουν 300 ευρώ. Τώρα προτιμούν φτηνότερα υλικά που δεν βολεύουν τόσο. Στο κατάστημα του κ. Αντρέα μπορεί κανείς να βρει από ολοκαίνουρια κομμάτια εντυπωσιακού design, μέχρι απούλητα φετιχιστικά αντικείμενα δέκα ετών αλλά και μουσειακά –πλέον- βοηθήματα, όπως τον πρώτο κοκκάλινο δονητή.

Το ough! έφτιαξε μια λίστα με τα πιο αξιοπερίεργα αντικείμενα που συνάντησε.

Κοκκάλινος δονητής. Ήταν από τους πρώτους που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα, τον έβρισκες στα περίπτερα.

Nipple Sucker για τις γυναίκες.

Auto suck, μηχάνημα που παίρνει πίπες και διαθέτει φορτιστή αυτοκινήτου.

Τριαντάφυλλα – στριγκάκια. Κόκκινα ή λευκά τριαντάφυλλα, των οποίων το μπουμπούκι ξετυλίγεται σε εσώρουχο. Ιδανικό για όσους αργούν στο ραντεβού τους.

Foot Job. Δονούμενο ομοίωμα αντρικού ποδιού (απούλητο εδώ και δέκα χρόνια)

Nature Skin (vibrating) Shell. ‘Ερωτικό κοχύλι’ δέκα εκατοστών από μαλακά υποαλλεργικό υλικό που εφαρμόζει στα γυναικεία γεννετικά οργανά. Έχει ένδειξη  try me, στην συσκευασία για να δοκιμάσεις την υφή του. Το κάναμε.

Επιμηκυντής πέους. Πρόκειται για τρόμπα (κυριολεκτικά) που με μελάξεις αιματώνει το αντρικό μόριο κάνοντάς το να δείχνει προσωρινά μεγαλύτερο.

Πλαστικές κούκλες. Ξεκινούν από 20-30 ευρώ, όταν πρόκειται για απλό πλαστικό και φτάνουν τα 300 ευρώ. Η ακριβή κούκλα είναι τόσο ρεαλιστική που μπορείς να την παντρευτείς.

Anal pearls. Χρωματιστές μπάλες από μαλακό υποαλλεργικό προϊόν για πρωκτική χρήση.

Τσόντες. Όπως παραδέχεται ο κ. Αντρέας «μεγαλύτερη ζήτηση έχουν εκείνες με τραβεστί». Αυτές όμως που μας συγκίνησαν περισσότερο ήταν οι γερμανικές σκληρές φετιχιστικές τσόντες της Edition Inside, όπως το Klepperfetish mit Barbara, στο οποίο οι ήρωες περιπλανώνται σε βροχερά δάση φορώντας σκουρόχρωμα αδιάβροχα, μαύρα γυαλιά και αντιασφυξιογόνες μάσκες. «Αυτές με φοβίζουν πολύ. Θα θελα να φύγουν να μην τις έχω άλλο στο ράφι, όμως δεν τις αγοράζει κανείς».

 back to main