It' s All Because You Lied 2
Narita

Kολλήματα, καπνισμένα δευτερόλεπτα ζωής και mp3 στο Shuffle. Τελευταίο U-bahn για Lambeth.

Ήταν κάποτε κάποιος απελπισμένος. Και όταν λέμε 'απελπισμένος' αναφερόμαστε φυσικά στον άνθρωπο που φέρει το γνωστό και χαρακτηριστικό περιγεγραμμένο φλεγμονώδες εξόγκωμα στη μασχαλιαία γραμμή το οποίο και συναντάται σε διάφορες αποχρώσεις. Το γνωστό σε όλους 'εξόγκωμα της απελπισίας'. Το είχε εμφανίσει μικρός. Δε χωρά αμφιβολία για όσους τον γνωρίζαμε πως το κόλλησε την ημέρα που η νύχτα ξεχάστηκε πάνω του για τέσσερις συνεχόμενες ζωές, ή αλλιώς, για σαρανταένα συνεχόμενα λεπτά της ώρας. Από τότε η κοινωνικοποίησή του αφέθηκε στην παρουσία του φωτός και στο τυχαίο φαινόμενο της ακουστικής πληρότητας του χώρου στον οποίο μεγάλωσε και ζει.

Στο σπίτι του. Όταν λοιπόν η συσκευή της τηλεόρασης έφτανε σε επίπεδο φωτεινότητας το 'πολυφωτεινορεπαιδιμου' και κάποιος μέσα από αυτήν αναπαρήγαγε τις λέξεις ''άλλη μια αποφράδα ημέρα σας καλωσορίζουμε στο στούντιο του κόσμου'', όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά, αυτός όφειλε να αναβοσβήνει το δεξιά-πάνω μάτι της κουζίνας εφτά φορές. Αλλιώς, θα 'έμενε μια ζωή μόνος και άλλα τέτοια', όπως του είχε πει η μητέρα του, κοιτώντας πρώτη φορά το εξόγκωμα της απελπισίας στο σώμα του. Επίσης. όταν η μουσική από το ραδιόφωνο είχε ένταση και ρυθμό τύπου 'πολυνταμπαντουμπαρεπαιδιμου' και γέμιζε ασφυκτικά το διαθέσιμο χώρο στο δωμάτιο σε επίπεδα άνω του εβδομηνταοχτώ τις εκατό, αυτός έπρεπε να γράφει με μεγάλα κεφαλαία γράμματα στους τοίχους ό,τι του ερχόταν πρώτο στο κεφάλι, αφού πρώτα βουτούσε το κεφάλι στο γεμάτο νεροχύτη της αγωνίας του. Το νεροχύτη του μπάνιου δηλαδή, ο οποίος παρέμενε πάντα με την τάπα και ένα σταματημένο ρολόι αφημένο μέσα. Αυτό που βέβαια προκαλούσε τις εντυπώσεις σε εμάς που τον επισκεπτόμασταν αραιά και που, ήταν το γεγονός πως οι τοίχοι περιείχαν μόνο μια φράση. Η επιτομή της επανάληψης και της επανάληψης και της επανάληψης που λέμε; Ε, αυτό. Παντού η φράση ''ο κόσμος γέννησε μόνο την αγάπη το κακό και τον άνθρωπο. Δε χωράνε τρεις άγνωστοι σε αυτό τον κόσμο''.

'Εχω χρόνια να τον δω και ν' ακούσω για αυτόν. Δεν ανοίγει πια την πόρτα, ούτε τα παράθυρα. Κάποιοι είχαν πει πως γνωρίστηκε με το κακό. Κάποιοι άλλοι λένε πως άλλαξε κόσμο. Με τους δεύτερους είμαι. Πάντα.

Η δύναμη της αναπάντεχης επανάληψης.

Νέες κυκλοφορίες.

Στις 28 Νοεμβρίου ο αγαπημένος μου George Fitzgerald κυκλοφορεί από την Hotflush Recordings νέο EP [HFT019B] με 3 κομμάτια Shackled (το οποίο ακούσαμε ήδη μέσα από το DJ Kicks του Scuba τον προηγούμενο μήνα), Feel Like και Friends in High Places.

Φέτος νομίζω είναι η χρονιά του. Τον στηρίζει εξάλλου και η αγαπητή κα Μαριάννα μας [Mary Anne Hobbs]. Όχι άδικα βέβαια, καθώς ο ήχος του

κουβαλάει μια φρέσκια σκοτεινή οπτική σε ετεροχρονισμένα εμπορικά κλαμπάτα χορευτικά κομμάτια δωματίου.

George Fitzgerald - Feel Like

Νέα κυκλοφορία, νέο EP και για τον πιτσιρικά υπερταλαντούχο χιλιανο-αμερικανό Nicolas Jaar [τελικά προφέρεται τζάαρ] μέσα από το δικό του Label Clown & Sunset με τίτλο Don't Break my Love.

Μετά το 'μπαίνειστοτοπ20τηςχρονιάςμεκλειστάμάτια' ντεμπούτο άλμπουμ του Space is Only Noise. Για άλλη μια φορά, εξερευνεί, παραλύει και αποδομεί τον χρόνο και την απλότητα πάνω στην ηλεκτρονική μουσική με τρόπο που δεν φαντάζει γνώριμος σε σχέση με τα 21 του χρόνια. Παιδεύει τη θορυβώδη μηχανική επανάληψη και την σιωπή για 5 λεπτά από τα 6 του κομματιού και φορτώνει αποκορύφωση με έντονο σαμπλαρισμένο φωνητικό στο τελευταίο λεπτό. Όπως και στη ζωή.

Η απέραντη ομορφιά βρίσκεται στην επανάληψη και την ρουτίνα με κλεμμένες υπόκωφες κορυφώσεις στο τελείωμα των θεϊκών στιγμών μας.

Nicolas Jaar - Don't Break my Love

Δωρεάν για κατέβασμα από το Soundcloud δίνει ένα καινούριο κομμάτι του ο deep garage παραγωγός  από το Birmingham Sorrow με τίτλο Monochrome Dream.

Μελωδική Burial-esque αισθητική. Κομμάτια γεννημένα για θολωμένα πρωινά με διαυγή μοναχική συντροφικότητα σε υπεραστικά ημίδιπλα κρεβάτια χωρίς χρέωση.

Sorrow - Monochrome Dream

Επίσης δωρεάν για κατέβασμα από το Bandcamp του δίνει από χθες ολόκληρο το άλμπουμ του The Longest Night ένας ακόμη αγαπημένος μου παραγωγός. Ο Arae από το Brooklyn στα ίδια ηχητικά πλαίσια με τον Sorrow. Ακούστε το Bordello και μπείτε στον adslκόπο να το κατεβάσετε από εδώ.

Arae - Bordello 

Τέλος, μέχρι να αλλάξουμε κόσμο κι εμείς, προλαβαίνουμε να ψηφίσουμε τα 20 αγαπημένα μας για τη χρονιά Album στην καθιερωμένη λατρεμένη Blogovision που διοργανώνει για πέμπτη χρονιά ο σεβαστός κος Gone4sure. Λεπτομέρειες και συμμετοχές εδώ

[http://dekaefta.blogspot.com]back to main