Τα Πλαστικά Λουλούδια οδεύουν προς το Τέξας
Μαρία Παππά

Οι Plastic Flowers, ένα ποπ ντουέτο από τη Θεσσαλονίκη, έκανε την έκπληξη ανακοινώνοντας πως θα συμμετάσχει στο αμερικάνικο φεστιβάλ SΧSW που γίνεται στο Τέξας.

Είναι το τρίτο ελληνικό συγκρότημα μετά τους Keep Shelly in Athens και τους Acid Baby Jesus που προσπαθεί να κάνει άνοιγμα πέρα από τον Ατλαντικό. Τους ευχόμαστε, φυσικά, τα καλύτερα. 

Φωτο: Καρίνα Λογοθέτη

Ποιοι είναι οι Plastic Flowers;
Είμαστε ένα ντουέτο, ο Γιώργος και ο Άγγελος. Στα live μας συμμετέχει και ένας drummer συνήθως, o Κυριάκος, μαζί και ο καλός μας sampler. Άλλες φορές μας συνοδεύει και κάποιο πνευστό. Easy stuff.

Πότε αρχίσατε να ασχολείστε  με τη μουσική; Είχατε κάποιους μουσικούς ήρωες;
Γ: Η αλήθεια είναι ότι μέχρι το 2009 δεν είχα ακουμπήσει σοβαρά κάποιο όργανο. Ξεκίνησα πριν από τρία χρόνια με πιάνο και κιθάρα. Μουσικός "ήρωας" μπορώ να πω ότι ήταν ο Robert Fripp.
Α: Στα 15 (2006) άρχισα να ασχολούμαι με τη κιθάρα και ένας μουσικός που μπορώ να πω ότι μου άρεζε ήταν ο Syd Barrett.

Πώς θα περιγράφετε τη μουσική που φτιάχνετε;
Ισοπεδωτική wannabe pop.

Ποιοι καλλιτέχνες ή άνθρωποι σας έχουν επηρεάσει και με ποιο τρόπο;
Γ: Jonsi Birgisson, Thom Yorke, Robert Fripp, Keith Kenniff, Mat Cothran(!), τόσο μουσικά αλλά και αισθητικά.
Α: Όλη η μπάντα των Led Zeppelin. Αυτοί με ενέπνευσαν να ασχοληθώ με τη μουσική.

Πώς είναι η σκηνή στη Θεσσαλονίκη; Γίνονται πράγματα;
Πράγματα πολλά δεν γίνονται και τα περισσότερα λειτουργούν μόνο με κονέ. Α, και τον ΠΑΟΚ. Υπάρχουν κάποια συγκροτήματα που προσπαθούν, μακάρι να πετύχουν στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε.

Πόσο διαφορετικό είναι να έχεις ένα συγκρότημα στη Θεσσαλονίκη από ότι στην Αθήνα; Υπάρχουν ευκαιρίες;
Φαίνεται ότι η Αθήνα βρίσκεται πιο μπροστά απ' τη Θεσ/νίκη. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα Ελληνικά σχήματα που πρωταγωνιστούν στο εξωτερικό βρίσκονται  στην Αθήνα.

Τι ξεχωρίζετε από την Ελληνική σκηνή;
Keep Shelly in Athens, Larry Gus, Baby Guru, A Victim of Society.

Τι προσδοκίες έχετε; Θα μπορούσατε να ζήσετε από τη μουσική;
Όσο βρισκόμαστε στην Ελλάδα δεν έχουμε πολλές προσδοκίες. Βλέπουμε όμως ότι οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο εξωτερικό μας δίνουν αρκετές ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον. Οι Plastic Flowers είναι ένας οργανισμός που εξελίσσεται. Δεν ξέρουμε αν θα μπορούσαμε να ζήσουμε από τη μουσική αλλά κάτι τέτοιο θα ήταν σίγουρα ιδανικό.

Τι θα αλλάζατε στη Θεσσαλονίκη;
Πρώτα απ' όλα εμάς τους ίδιους και μετά τη νοοτροπία των κατοίκων της. Έχουμε παράδοση εδώ πάνω. Λίγος φασισμός, λίγη "επανάσταση", λίγο απ' όλα.

Θα μπορούσατε να μείνετε αλλού;
Γ: Υπάρχει η δυνατότητα να επιστρέψω στο Βέλγιο, όπου και μεγάλωσα.
Α: Αγγλία και εξωτερικό γενικότερα είναι ένας ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να ασχοληθούν με τη μουσική. Το ψάχνουμε.

Με τι ασχολείστε εκτός του συγκροτήματος;
Γ: Διδάσκω ιδιαίτερα και σπουδάζω στο ΑΠΘ.
Α: Είμαι φοιτητής στο ΠΑ.ΜΑΚ.

Τι σας αρέσει πολύ να κάνετε;
Να είμαστε στο σπίτι μας, να προβάρουμε, να βλέπουμε trash ταινίες, να αγοράζουμε φθηνό εξοπλισμό κ.α.

Και τι απεχθάνεστε;
Τη μιζέρια, την κακία και όλα όσα και όσους φθείρουν καταστάσεις. Α, και τα άκρα μαζί, είτε της μίας είτε της άλλης πλευράς.

Πώς προέκυψε το φεστιβάλ SΧSW στο Τέξας;
Απλά κάναμε την αίτηση μας πριν από τρεις μήνες και περιμέναμε. Ήταν ξαφνικό, αλλά νομίζουμε ότι πρόκειται για ότι καλύτερο έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής. Ο καιρός θα δείξει, αλλά είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι.

Επόμενα σχέδια;
Θα κυκλοφορήσουμε το Aftermath EP σε 7" βινύλιο μέσω της Manic Pop Records, όπως όλα δείχνουν στις αρχές Φεβρουαρίου. Τελειώσαμε πρόσφατα και τις ηχογραφήσεις ενός νέου EP την κυκλοφορία του οποίου τοποθετούμε γύρω στον Ιούνιο σε 12" βινύλιο. Ετοιμαζόμαστε για την πρώτη μας ευρωπαϊκή περιοδεία στις αρχές Μαρτίου [Βαρκελώνη μέχρι Λισαβόνα] ενώ μετά το Austin θα κάνουμε μια μικρή περιοδεία στο East Coast.

 

Οι Plastic Flowers θα εμφανιστούν στο Bios [Πειραιώς 84], στην Αθήνα το Σάββατο  9 Φεβρουαρίου. Το καινούργιο τους EP με τίτλο Aftermath μόλις κυκλοφόρησε και μπορείς να πάρεις μια γεύση εδώ http://plasticflowers.bandcamp.com/album/aftermath-ep  κι εδώ
http://store.manicpoprecords.com/products/507676-plastic-flowers-aftermath-ep.back to main