Everybody comes to XOLIWOOD
Φιλίππα Δημητριάδη

Ξετρυπώσαμε τα αγόρια που κρύβονται πίσω απ’ τη Χολή και τους αποσπάσαμε με θεμιτούς (και μη) τρόπους όσα πρέπει να ξέρετε.

Ένα απλό scroll στο newsfeed σου στο Facebook αρκεί για να θα βρεις μια κοινοποίηση απ’ τη Χολή, τη σελίδα που έχει κυριεύσει τα social media και έχει θέσει νέα δεδομένα στο τρολάρισμα. Είναι οι διάδοχοι του Mikeius; Το ελληνικό 9gag; Ο “master mind”, o “admin” και “ο όμορφος” είναι μία τριανδρία που εκμεταλλεύτηκε αυτό που κανένας μας δεν παραδέχεται ανοιχτά. Ότι δηλαδή η χολή φέρνει γέλιο! «Εκτοξεύουμε χολή, είναι λογικό σε αυτούς τους οποίους την εκτοξεύουμε να μην το γουστάρουν. Δε μπορούν να μας αγγίξουν, όμως. Δε κάνουμε κάτι φοβερό. Γνωριστήκαμε μέσω άλλων sites και γίναμε φίλοι», λένε. «Είδαμε πως έχουμε κοινά ενδιαφέροντα, όπως για παράδειγμα το 9gag και κοινό χιούμορ. Σε λίγο καιρό είδαμε πως στέλναμε ο ένας στον άλλο συνέχεια φωτογραφίες, οπότε φτιάξαμε μια σελίδα για να τις ανεβάζουμε εκεί. Δε δημιουργούμε τόσο, όσο αναδημοσιεύουμε».

Φωτο: Manteau Stam.

Αυτό που κάνετε δε συνιστά παραβίαση προσωπικών δεδομένων;  Σας έχει απειλήσει ποτέ η Facebook με close down;
Όχι, απλά πέφτουνε πολλά report σε συγκεκριμένα posts και στη σελίδα. Αλλά έχουμε κατεβάσει και πράγματα. Προσπαθούμε να μην έχουμε συγκρούσεις και όχι τόσο με αυτούς που κράζουμε, όσο με τους fans. Το αποφεύγουμε τελείως αυτό. Όταν δούμε πως κάτι πάει να ξεφύγει, κατεβάζουμε post, σβήνουμε χρήστες, κάνουμε ban και τέτοια για να το κρατήσουμε καθαρό.

Δεν αποκαλύπτετε ποιοι είστε. Φοβάστε μη φάτε ξύλο;
(Γελάνε) Όχι! Απλά θέλουμε να συνεχίσουμε να κράζουμε! Αν και δε πιστεύουμε ότι κάποιος μπορεί να φτάσει μέχρι εκεί. Δηλαδή να πέσει και ξύλο για κάτι που είπαμε. Βασικά, από ποιόν να φάμε ξύλο; Πρώτα απ’ όλα αυτοί που κράζουμε είναι gay! (γέλια) Πλάκα κάνουμε! Δε νομίζουμε να υπάρχει ουσιαστικός κίνδυνος, αλλά και να προκύψει θα μπορούσε ν’ αποκρουστεί. Μπορεί ν’ αποκαλυφθούμε κάποια στιγμή από μόνοι μας, θα δούμε! 

Ποιοι τύποι ανθρώπων λοιπόν σας αηδιάζουν περισσότερο έτσι ώστε να εκκρίνετε χολή;
Πέρα από την αηδία, κάποια πράγματα που είναι αστεία μας κάνουν εντύπωση. Ας πούμε, ο Snik είναι τσίρκο. Οπότε πιστεύουμε ότι θ’ αρέσει και θα καταδείξει κάποια πράγματα, όπως το πόσο επιφανειακό είναι αυτό που κάνει. Δεν είναι δηλαδή κάτι προσωπικό. Είναι αυτό που συμβολίζει ο άλλος. Ανεβάζουμε πολλές φωτογραφίες από clubs και τέτοια. Αυτού του είδους η φτηνή διασκέδαση βλέπουμε ότι δεν αρέσει και στον κόσμο που μπαίνει στη σελίδα μας. Αυτό το μαζικό, το φτηνό, το να περάσουμε καλά, να βγούμε φωτογραφία είναι πολύ χαζό.
Ή ας πούμε αυτό που έγινε με τον «Παστίτσιο». Είχαμε πολλά πράγματα που κυκλοφορούσαν, αλλά αποφύγαμε να τ’ ανεβάσουμε, γιατί ενδεχομένως να προσβάλαμε το θρησκευτικό αίσθημα. Δεν βρίσκουμε το λόγο γιατί να υπάρχει τέτοιος φανατισμός εν έτη 2012, αλλά δε θέλαμε να ‘χουμε και νομικά μπλεξίματα.

Μέχρι πού θα φτάσει η Χολή;
Θα δούμε. Τώρα τελευταία έχει πάρει μεγάλη διάσταση. Ξεκίνησε ως ένα wordpress γιατί μας αρέσει και το γραπτό, αλλά δεν πέτυχε γιατί δεν διαβάζει ο κόσμος. Αλλιώς θα κυκλοφορήσει μια εικόνα, μια photoshop-ιά, αλλιώς ένα κείμενο. Ίσως και να μη το ‘χαμε. Με το facebook και τα likes, που στην ουσία είναι αυτό που μας προωθεί, ανεβαίνουν τα posts μας στο feed των άλλων και ο κόσμος τα τσεκάρει. Είναι ο τρόπος που δουλεύει το facebook, γι’ αυτό και πολλές φορές ανεβάζουμε και πράγματα που εμείς δε θεωρούμε απαραίτητα αστεία, αλλά ξέρουμε ότι θα μαζέψει likes. Βέβαια αυτό δε συμβαίνει και με τα σχόλια, κάποια σχόλια τα οποία ανεβάζουν κάποιοι δε πρόκειται να τ’ ανεχτούμε και γι αυτό τα έχουμε σβήσει. Είναι κοινή πρακτική. Δε νομίζω να υπάρχει σοβαρή σελίδα που να μη σβήνει comments.

Πείτε μου κάποια πρόσωπα απ’ τη show biz και την πολιτική σκηνή που μισείτε περισσότερο.
Είναι λίγο δύσκολο. Δεν τα ταξινομούμε έτσι. Αλλά Ok. Aπό show biz ο Αλέξανδρος Πετρίδης είναι τοπ, νούμερο ένα. Μετά Μουτσινάς, Μαζωνάκης, ο Ψινάκης, Ο Εθνικός Σταρ, Ο NightPower, αλλά βέβαια δε συγκαταλέγεται στη show biz… Ο Τράγκας, η Άσπα Τσίνα. Από πολιτική, υπάρχει μια σχέση αγάπης μίσους με μερικούς. Όπως με τον Μπαρμπαρούση ας πούμε, το βουλευτή της ΧΑ που μοιάζει με επαναστάτη του ’21. Δεν τον μισούμε ακριβώς. Αλλά γενικά δε ποστάρουμε πολύ για ΧΑ πλέον, γιατί είναι shaking ground. Στην αρχή ανεβάζαμε περισσότερα αντιφασιστικά πράγματα, αλλά όπως αναφέραμε, δε θέλουμε να ερχόμαστε σε ρήξη με τους fans. Και ο Κασσιδιάρης είναι βδελυρός, αλλά δε μπορούμε να εκφραστούμε ενάντια του Κασσιδιάρη γιατί κι αυτός έχει βήμα, έχει δυναμική και το κίνημα που εκπροσωπεί κι αυτό αντιβαίνει λίγο με τη λογική του ότι δε θέλουμε να χάνουμε κόσμο.

Έχετε βγάλει κανένα γκομενάκι απ’ όλη αυτή την ιστορία;
Τι εννοείς; Δηλαδή να στείλει κάποια κοπέλα μήνυμα στη Χολή και να πει θέλω να σας γνωρίσω; Αυτό είναι προφανές ότι θα ‘ταν παγίδα από κάποιον, δε θα ανταποκρινόμασταν. (γέλια) Όχι δεν έχει τύχει. Φοβούνται. Φοβούνται μη βρεθούν στη Χολή.

Είστε πολύ κοντά στα 100.000 likes μέσα σε μερικούς μήνες. Πώς νιώθετε;
Παίζει να γίνει και σε μια βδομάδα αυτό. Στην αρχή λέγαμε θα είναι Ok να φτάσουμε τα 10.000 likes και μετά είδαμε ότι όχι μόνο δε σταμάτησε στα 10.000 likes, αλλά είχε φτάσει 20.000 όταν το ξανατσεκάραμε. Είχε ραγδαία αύξηση, επομένως και στις να φτάσει 100.000 θα χαρούμε προφανώς, αλλά από ‘κει και πέρα δεν είναι κάτι φοβερό.

Τελικά το «Άσε μας κουκλίτσα μου» ξεκίνησε όντως από ‘σας;
Όχι ξεκίνησε απ’ το twitter απλά και πάλι εμείς το προωθήσαμε περισσότερο κι έγινε γνωστό.

www.facebook.com/h.xoli?ref=ts&fref=tsback to main